UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 5.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-06-16 08:51

Rg: a junior Eb mezőnyének első felében végeztek a magyarok

Bár Vörös Szonja és Gyulai Blanka nem mutatta be tökéletesen a gyakorlatait, így is a mezőny első felében zárt a Tel-Avivban zajló junior ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Szerdán a juniorok versenyével indult a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság Tel-Avivban. A magyarokat az MTK Budapest két ígérete, Vörös Szonja és Gyulai Blanka képviselte Izraelben.

Vörös Szonja mindkét szerrel a top12-ben zárt Fotó: Simone Ferraro
Vörös Szonja mindkét szerrel a top12-ben zárt Fotó: Simone Ferraro
A lányok egyaránt két-két szerrel mutatták be a gyakorlatukat, és összességében remekül helytállva mindketten a döntős helyekhez közel, a mezőny első felében végeztek. Vörös Szonja buzogánnyal 27.000 pontot érdemelt ki, így  a 12. lett, szalaggal pedig a megszerzett 26.250 pontja a 11. helyet jelentette, így harmadik számú tartalék a szer döntőjében.
Gyulai Blanka labdával lett a 14. helyezett Fotó: Simone Ferraro
Gyulai Blanka labdával lett a 14. helyezett Fotó: Simone Ferraro
Gyulai Blanka karikával és labdával szerepelt. Labdával 26.400 pontot kapott, amellyel a 14. helyen zárt, míg karikával a 25.000 pontszáma a 21. pozícióhoz volt elegendő. A pontszámok összege alapján (104.650) a magyar  lányok a 12. helyen végeztek a 33 együttest felvonultató junior egyéni csapatversenyben. „A junior Európa-bajnokságon a versenyzőink kisebb és nagyobb hibákkal mutatták be gyakorlataikat, ezért pontszámaik elmaradtak a tőlük elvárhatótól – értékelt Koch-Tiringer Tímea edző a hazai szövetségnek. – Így sajnos nem sikerült fináléba kerülniük, de tudásuk és tehetségük abszolút alkalmassá teszi őket arra, hogy a hibáikból tanulva a jövő évtől a felnőttek mezőnyét erősítsék!” A kontinensviadal csütörtökön a felnőttek labda és karika selejtezőivel, valamint a juniorok szerdöntőivel folytatódik. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.