UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-06-19 09:00

Vívás: Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben

Hétfőtől szombatig Balatonfüred volt a házigazdája a párbajtőrözők olimpici országos bajnokságának, melyen három korosztályban hat egyéni és hat csapataranyérmet osztottak ki.

Hat napon keresztül Balatonfüred adott otthont a párbajtőrözők olimpici országos bajnokságának, melyen három korosztályban osztottak érmeket.

Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben Forrás: Olimpici Épée Grand Prix/Facebook
Balatonfüreden avattak korosztályos bajnokokat párbajtőrben Forrás: Olimpici Épée Grand Prix/Facebook
A serdülő fiúk között a Vasas ígérete Taivanen Bence teljesített a legjobban, aki a döntőben 15:13-ra győzte le az FTC-s Légrádi Bálintot, míg a lányok aranymeccsén a Budapesti Honvédot erősítő Szilárd Anna nyert 15:12-re az MTK Budapestben edződő Zlota Emma ellen. A gyermekkorosztályban a békéscsabai AVA egyesületének szerzett aranyérmet Petrovszki Áron, miután a döntőben 10:6-ra legyőzte Nogula Mórt (Danubius RSC), ugyanitt a lányok döntőjében az MTK-s Papp-Szilágyi Luca 10:5.re nyert a debreceni Sárvári Rita ellen. Az újoncok viadalán is született MTK-s érem. A serdülők között ezüstérmes Zlota Emma az eggyel fiatalabbak között már nem talált legyőzőre, az aranyasszóban 15:4-re nyert a Balaton Vívóklub reménysége, Hoffmann Petra ellen. A fiúk versenyét a honvédos Kiss Donát Lőrinc nyerte, aki a fináléban 15:13-ra bizonyult jobbnak a szintén a Balatont képviselő Borbély Máténál. Hogy az ország több pontján továbbra is remek utánpótlásnevelés zajlik, mi sem szemlélteti jobban, minthogy a három korosztályban kiosztott hat csapatarany hat különböző klubba került. Serdülőben a Vasas és a Diósgyőr, gyermekben a Balaton és a Honvéd, míg újonckorosztályban az MTK és az OVSE-Jövő Záloga szerzett bajnoki címet. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.