UtánpótlásSport
2024. február 22.
  • instagram
KADÉT ÉS JUNIOR VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÁPOLY)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-06-20 14:17

Röplabda: az U17-es leányválogatott már javában készül a közelgő csehországi korosztályos Eb-re

Július 16. és 24. között a csehországi U17-es leány röplabda Európa-bajnokságon szerepelhet a magyar válogatott. Kőnig Gábor csapata 18 fős kerettel megkezdte a felkészülést Szigetszentmiklóson.

Június 11-én megkezdte bő egy hónapos felkészülését a csehországi korosztályos kontinensviadalra a U17-es leány röplabda-válogatott, amely alatt mindössze két szabad hétvégéjük lesz a lányoknak. A jelenleg 18 fős keret a tervek szerint két fázisban szűkül 14-re. Kőnig Gábor együttese először Szigetszentmiklóson készül napi két edzéssel, majd július 3-től már Tiszaújvároson lesz a bázis, ahol két edzőmérkőzést is játszanak a lányok a horvátokkal. Ezt követően pedig egyből utazik a csapat az Eb-döntő helyszínére. A torna kezdete előtt még a házigazdák elleni mérkőzés lesz az utolsó erőfelmérő – számolt be a közösségi oldalán az MRSZ.

Gőzerővel készül a korosztályos Eb-re az U17-es leányválogatott Forrás: MRSZ
Gőzerővel készül a korosztályos Eb-re az U17-es leányválogatott Forrás: MRSZ
Kőnig Gábor válogatottja – amely a tavalyi magyar-szlovák közös rendezésű U16-os Eb-n a hetedik helyen végzett – a kettes csoportba került Finnország, Lengyelország, Olaszország, Szlovénia és Törökország társaságában. A csoport meccseit Prostejovban játsszák. Míg a másik hatos meccseit Hradec Kralovéban tartják, ahol a házigazda csehek mellett Bulgária, Hollandia, Horvátország, Németország és Szerbia kapott helyet. Az Eb-t július 16. és 24. között rendezik, s a csoportból az első két csapat jut majd az elődöntőbe, a 3. és 4. helyezettek pedig az 5-8. helyért játszanak.

Az U17-es leányválogatott kerete: Báder Júlia (Vasas SC), Botyánszki Fanni (Vasas SC), Erőss Mirtill (Vasas SC), Fekete Fanni (Vasas SC) RA), Fekete Ramóna (BRSE), Gajdács Lina (BRSE), Gergácz Olga (SZOSI), Jámbor Cecília (Vasas SC), Kállai Laura (Vasas SC), Nagy Sophia (Vasas SC), Nagy-Hegyesi Réka (Szegedi RSE), Nánási Zoé (BRSE), Schneider Vanessa (Szent Benedek RA), Sótonyi Hanna (UTE), Szakály Stefánia (SZOSI), Tóth Sára (Vasas SC), Tuska Brigitta (BRSE), Vértes Szonja (Vasas SC). Szakmai stáb: Kőnig Gábor (szövetségi edző), Bedőcs Gergely (másodedző), Deák Ferenc (edző), Szabó György (edző), Papp Zsófia (gyógytornász), Horváth Márton (masszőrterapeuta), Kalmár Zsófia (pszichológus), Pavetics Bálint (statisztikus)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.