UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-06-21 20:46

Asztalitenisz: már pattogott a labda a győri Világfesztiválon

Hosszú hónapok előkészítő munkája után kedden megkezdődött az 5. Ifjúsági Asztalitenisz Világfesztivál programsorozata: a szerdán kezdődő versenyek előtt egynapos edzőtábort szerveztek a résztvevő fiataloknak, este pedig nemzetközi edzői szemináriumon vettek részt a vasárnapig tartó eseményre érkezett szakemberek.

Kedd délelőtt 10 órakor a nemzetközi edzőtáborral megkezdődött a Világfesztivál: a győri Olimpiai Sportpark három termében több, mint száz fiatal végezte a bemelegítő és a labdás gyakorlatokat elismert szakemberek irányításával.

Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon Fotó: Mura László
Húsz ország fiataljai szerepelnek a Világfesztiválon Fotó: Mura László
A jó hangulatban telt két és fél órában Karsai Ferenc, az egykoron az osztrák válogatott szakvezetőjeként dolgozó tréner, a mostanáig utolsó európai egyéni világbajnok, Werner Schlager mestere mellett a bajor utánpótlás-válogatott sportigazgatójaként tevékenykedő, hétszeres Európa-bajnok, Tóth Krisztina, valamint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Aranyosi Péter vezette az edzéseket. A fiatalok után este a felkészítőiknek volt jelenésük: a létesítmény konferenciatermében Tóth Krisztina és Karsai Ferenc tartott előadást a nemzetközi edzői szemináriumon, továbbá az érdeklődő szakemberek videóról meghallgathatták az ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok klasszis, a svéd válogatott edzőjeként is rendkívül sikeres Jörgen Persson aktualitásokkal foglalkozó mondandóját is. Karsai az ázsiai és az európai játékososok felkészítése közötti különbségekről, Tóth az aktív és a passzív játék hatékonyságáról, míg Persson a svédek utóbbi évekbeli sikereinek titkáról beszélt.
Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban Fotó: Mura László
Tóth Krisztina eligazítást tart a felkészítő edzőtáborban Fotó: Mura László
A Világfesztivál szerda délelőtt már a 20 ország 232 ifjú pingpongozójának részvételével zajló versenyekkel folytatódik. A fiatalok öt korosztályban (U11, U13, U15, U17, U19), mindkét nemben egyesben, párosban és csapatban mérik össze tudásukat, miközben kiegészítő rendezvények során vehetnek részt a vasárnapig tartó eseményen. A megnyitót ugyancsak szerdán, este 8 órától tartják a győri Széchenyi téren. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.