UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-21 18:19

Kézilabda: szerda este Egyiptommal kezd a magyar válogatott a szlovéniai U20-as vb-n

Az utolsó korosztályos világversenyére készül az elmúlt években mindent megnyerő női juniorválogatott; ifj. Kiss Szilárd együttese szerdától – remélhetőleg – jövő hét végéig harmadszor is Celjében, ezúttal az U20-as világbajnokságon bizonyíthat.

Az elmúlt két alkalommal, 2019-ben és 2021-ben U17-es, illetve U19-es Európa-bajnoki aranyéremmel tért haza Celjéből a 2002-es korosztály leány kézilabda-válogatottja. A vitrinből hiányzó világbajnoki trófea megszerzésére (a 2020-as U18-as vb-t a járványhelyzet miatt törölte az IHF) szerdától nyílhat esélye a magyar válogatottnak, hol máshol, mint a jól bevált helyszínen, Celjében jöhet össze a bravúr.

A juniorválogatott lépésről lépésre haladna a szlovéniai U20-as vb-n Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A juniorválogatott lépésről lépésre haladna a szlovéniai U20-as vb-n Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
A mieink az egyiptomiakkal, az amerikaiakkal és a lengyelekkel került egy csoportba, ahonnan az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe, majd a legjobb nyolc között már egyenes kieséses rendszerben folytatják a versenyben lévő együttesek. „A világbajnokság végén a dobogó legfelső fokán szeretnénk állni, de ehhez minden mérkőzés nagyon fontos lesz, lépésről lépesre kell haladnunk a céljaink elérése felé nyilatkozta a klubja honlapjának az MTK Budapest és a nemzeti együttes irányító-átlövője, Koronczai Petra. S valóban, a „lépésről lépésre”-recept az eddigi nagy tornákon is bevált a csapatnak, alighanem most is hasonló szellemben készíti fel játékosait ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző és stábja. A felkészülés egyébként jól sikerült, a siófoki Négy Nemzet-tornát százszázalékos mérleggel nyerték meg a lányok, majd múlt csütörtökön a balatonboglári felkészülési meccsen ismét legyőzték a dél-koreaiakat.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) A magyar válogatott programja a csoportkörben: június 22., szerda: Magyarország–Egyiptom, 20.30. június 24., péntek: Magyarország–Egyesült Államok, 16.30. június 25., szombat: Magyarország–Lengyelország, 14.30. A magyar válogatott kerete: Kapusok: Bukovszky Anna (Vác), Christe Dalma (Szombathely), Zsigmond Panna (Vasas) Mezőnyjátékosok: Ballai Borbála (Vác), Besszer Borbála (Fehérvár), Csáki Lilla (Érd), Farkas Johanna (Dunaújváros), Faragó Luca (Vasas), Ferenczy Diána (FTC), Juhász Gréta (Kisvárda), Kajdon Blanka (Vasas), Kiss Zsófia (Érd), Koronczai Petra (MTK Budapest), Kukely Anna (Békéscsaba), Mlinkó Zsófia (Budaörs), Török Lilly (Mosonmagyaróvár), Vámos Míra (DVSC), Vártok Tamara (NEKA)

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.