UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-22 23:34

Kézilabda: meggyőző, Egyiptom elleni sikerrel kezdett a szlovéniai U20-as női vb-n a magyar válogatott

Nem bízott semmit a véletlenre a Celjében zajló U20-as női világbajnokság nyitó fordulójában a magyar válogatott: ifj. Kiss Szilárd együttese szerda este 39–20-ra múlta felül Egyiptomot.

A magyar válogatott kétszeres Európa-bajnoki címvédőként vágott neki a celjei U20-as női kézilabda-világbajnokságnak, s bár az elmúlt években nem sokszor szorították meg, kár lenne azt hinni, hogy sétagalopp lesz a sorozatban harmadik szlovéniai túra. Már csak azért is, mert – mint ahogyan az IHF beharangózójából kiderül – az ellenfelek közül a franciáktól két játékos is szerepelt a Metz-cel a budapesti BL Final Fourban, a svéd alakulatból pedig négyen is bemutatkoztak már hazájuk nagyválogatottjában.

Juhász Grétáék magabiztos győzelemmel kezdték az U20-as vb-t Forrás: IHF
Juhász Grétáék magabiztos győzelemmel kezdték az U20-as vb-t Forrás: IHF
A vb első napján azonban nem valamelyik nagy rivális, hanem az egyiptomi együttes volt az ellenfél. A mérkőzés elején egyik csapat sem remekelt támadásban, a mieink szerezték az első gólt, az egyiptomiak pedig a 6. percben egyenlítettek (1–1). A folytatásban feljavult az ifj. Kiss Szilárd vezette magyar válogatott, a 14. percben 7–2-re vezetett. Az első félidő végéig tovább nőtt a különbség, 18–10-es vezetéssel mehettek a lányok a szünetre. A második félidő hetedik percében már tíz góllal vezetett együttesünk (22–12) a celjei Zlatorog Arénában, s végül 39–20-ra ütötte ki Egyiptomot. Emellett pozitívum, hogy szinte az összes mezőnyjátékosunk betalált, a mérkőzés legjobbjának a kilenc gólos Vámos Mirát választották. Folytatás pénteken 16.30-kor az Egyesült Államok ellen.

U20-as női kézilabda-világbajnokság, Celje (Szlovénia) H csoport, 1. forduló Magyarország–Egyiptom 39–20 (18–10) Legjobb góllövők: Vámos M. 9, Faragó L. 5, Ferenczy, Kajdon, Mlinkó 4-4 A csoport másik mérkőzésén: Lengyelország–Egyesült Államok 37–14

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.