UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-06-22 22:20

Öttusa: Erdős Rita és a női csapat is junior Európa-bajnok lett Barcelonában!

Erdős Rita egyéniben és Bauer Blankával, valamint Eszes Noémivel csapatban is aranyérmet szerzett az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán.

Szerdán nagyszerűen szerepeltek a magyar női versenyzők az öttusázók barcelonai junior Európa-bajnokságán – számol be a hazai szövetség honlapja.

A barcelonai aranycsapat (balról: Bauer Blanka, Erdős Rita, Eszes Noémi) Forrás: MÖSZ
A barcelonai aranycsapat (balról: Bauer Blanka, Erdős Rita, Eszes Noémi) Forrás: MÖSZ
A Trion SC 19 éves kiválósága, Erdős Rita a döntőben végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a zárószámban pedig (lövészettel egybekötött futás) elképesztően erős, 10:56.18 perces idővel rukkolt elő, melynek köszönhetően a 11. helyről az elsőre ugrott, és Európa-bajnoki címet szerzett az ezüstérmes litván Elzbieta Adomaityte, valamint a harmadik brit Emma Whitaker előtt. Erdős ezzel a 2019-es U19-es Eb-győzelme után lett ismét egyéni kontinensbajnok.
Erdős Rita a dobogó tetején Forrás: MÖSZ
Erdős Rita a dobogó tetején Forrás: MÖSZ
A Budapesti Honvéd mindössze 16 éves reménysége, Bauer Blanka is remekül versenyzett, és a 9. helyen ért célba, a Lőrinc 2000 SE-t erősítő Eszes Noémi pedig a szintén előkelő 12. pozícióban zárt. Az eredményeknek köszönhetően a magyar lányok csapatban is junior Európa-bajnoki címnek örülhettek. „Nagyon nehéz verseny van a hátam mögött– idézi Erdőst a szövetségi portál. – A tegnapi és a mai nap eleje sem úgy sikerült, ahogy terveztem. Azonban a kombinált számra sikerült összeszednem magamat fejben, koncentrálni tudtam a lövészeteimre és magamat is meglepve, sikerült megnyernem a versenyt, ami még most is felfoghatatlan számomra. Szeretném megköszönni ezt a sikert az edzőimnek, akik mindig támogatnak, segítenek és biztatnak, amikor szükségem van rá. Nélkülük nem sikerült volna ilyen jól ez az Európa-bajnokság! Ma még kicsit kiélvezem ezt a mámort, de tudom, hogy a siker törékeny és mulandó, ezért nem elégszem meg ezzel az eredménnyel, tovább folytatjuk a munkát a csapatommal." További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.