UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-06-22 12:34

Vízilabda: Petrovics Mátyás az FTC tinilányaival is úgy dolgozna, mint a felnőttekkel

A női vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás tizenkét év után elhagyta a BVSC-Zuglót, és a Ferencváros serdülőlányaival dolgozik tovább.

Legutóbb a BVSC-Zugló női vízilabdacsapatának vezetőedzőjeként tevékenykedett, az új évadban azonban már a Ferencváros leány serdülőegyüttesét irányítja Petrovics Mátyás. A korábbi női szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt az új szerepköréről.

Petrovics Mátyás az FTC tinilányaival is úgy dolgozna, mint a felnőttekkel Forrás: fradi.hu
Petrovics Mátyás az FTC tinilányaival is úgy dolgozna, mint a felnőttekkel Forrás: fradi.hu
„A Ferencvárosban nőttem fel, nem mondom, hogy nem került szóba már korábban is, hogy visszatérek edzőként... Az ősz végén ültünk le először beszélgetni és olyan lehetőséget kaptam, amin nem kellett sokat gondolkodnom. Profi körülmények között dolgozhatok, örömmel fogadtam el a felkérést. A leány serdülőcsapattal dolgozom a következő időszakban, ez a 2006–2007-es korosztály. Nagy várakozásokkal tekintek a munka elé, teljesen új impulzusok érnek majd, mert bár a BVSC-ben is edzettem fiatalokat, illetve összefogtam az utánpótlást, serdülőkkel legutóbb még fiúedzőként dolgoztam az OSC-ben, több mint húsz évvel ezelőtt. Nagyon örülök a fogadtatásnak, a vezetők, a szülők, a gyerekek részéről is érzem a tiszteletet és szeretetet, igyekszem jelentős szakmai munkával viszonozni mindezt.” A szakember elmondta, hogy 2003 óta vezetőedző, szövetségi kapitány vagy szövetségi edző volt, így a folytatásban jobb lesz neki a hátországban dolgozni. „Mindenkinek azt mondtam a Népligetben, nehogy azt gondolja bárki, hogy szakmailag máshogy élem meg a serdülőcsapat vezetését, ugyanúgy szeretnék dolgozni a fiatalokkal, mint a felnőtt sportolóimmal tettem, adni nekik a profizmusból is, hogy előkészítsem őket a felnőtté válásra.” A felnőtté válás segítése mellett az is fontos feladata lesz Petrovicsnak, hogy az első számú csapatban minél több saját nevelésű fiatal bemutatkozhasson. „Mindig is bíztam a fiatalokban, igyekeztem beépíteni őket, bárhol dolgoztam felnőttedzőként, ez a törekvés látszott a munkámon. Nagyon örülök, hogy a hátországból segíthetek abban, hogy egy ilyen fantasztikus klub, mint a Ferencváros bátran támaszkodhasson a saját nevelésű játékosaira. Nekünk utánpótlásedzőként az a dolgunk, hogy minél több játékost adjunk a felnőttcsapatnak.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.