UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-06-24 11:20

Kézilabda: Szilágyi Benjámin a NEKA NB I-es csapatában folytatja a pályafutását

A Pick Szeged 19 éves saját nevelésű játékosát, Szilágyi Benjámint két évre vette kölcsön a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiatalokra épülő élvonalbeli férficsapata.

A 19 éves Szilágyi Benjámin nagyszerű szezont zárt a Pick Szeged NB I/B-s csapatában, amelyben huszonhat mérkőzésen 129 gólt szerzett, de öt mérkőzésen az élvonalban is szereplhetett, s közben ötször volt eredményes. A fiatal jobbszélső jelenleg a juniorválogatottal készül, így Sótonyi László szövetségi edzővel és a NEKA-s kerettagokkal együtt gyakorolhat – írja a balatonboglári klub honlapja.

Szilágyi Benjamin eddig csak a Pick Szegedben játszott, az ősztől a bogláriakat erősíti Forrás: pickhandball.hu
Szilágyi Benjamin eddig csak a Pick Szegedben játszott, az ősztől a bogláriakat erősíti Forrás: pickhandball.hu
„Nagyon várom már az új szezont, hiszen most fogok először egy másik csapatban játszani. A Pick Szegedben kezdtem el a kézilabdát, végigjártam a lépcsőfokokat, tavaly bemutatkozhattam a felnőttcsapatban az NB I-ben is. További fejlődésem szempontjából fontos állomáshoz érkeztem, nagyon örülök a lehetőségnek. Új csapatba, de ismerősök közé kerülök, szerintem nem lesz nehéz a beilleszkedés, szinte mindegyik játékost ismerem a juniorválogatott összetartásokról vagy a pályáról. Sokat kell még tanulnom, és itt meglesz rá a lehetőségem. Fiatal, lendületes, sikerre éhes társasággal nem lesz más célunk, mint a biztos bennmaradás kiharcolása – nyilatkozta Szilágyi. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.