UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-06-24 15:10

Kosárlabda: Spanyolországban szerepel az U20-as női válogatott

Két korosztály spanyol válogatottja és a holland együttes ellen készül a soproni Európa-bajnokságra a női U20-as kosárlabda-válogatott Viveiróban.

Péntektől vasárnapig Spanyolországban, Viveiro városában szerepel felkészülési tornán az U20-as válogatott – számol be a wbasket.hu. A soproni kontinenstornára készülő csapatunk riválisai a házigazda U20-as és U23-as csapata, illetve Hollandia lesznek.

Spanyolországban szerepel az U20-as válogatott Forrás: wbasket.hu
Spanyolországban szerepel az U20-as válogatott Forrás: wbasket.hu
A magyar válogatott június 6-án kezdte a munkát, és múlt héten Szlovákia ellen vívta első felkészülési mérkőzéseit. A mieink 14 fős kerettel keltek útra csütörtökön Spanyolországba. Az utazó keretet Boros Júlia, Dombai Réka, Dúl Terka, Horváth Dóra, Keita Aya, Krasovec Lili, Madár Eszter, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Sitku Zsuzsanna, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia és Vincze Nikolett alkotja. A wbasket.hu kiemeli, hogy az ellenfelek közül Hollandia a magyarok csoportriválisa lesz Sopronban, a felkészülésükről, keretükről azonban még viszonylag kevés információ áll rendelkezésre. A hollandok az utolsó öt U20-as Európa-bajnokságot tekintve kétszer szereztek bronzérmet, de még a szerényebb játékerőt képviselő csapataik is rendre ki tudták vívni az A-divízióban maradást két 13. és egy 9. helyezést elérve. A spanyol U20-as válogatott legkorábban a keresztjáték második fordulójában (az 1-8. vagy a 9-16. helyért) lehet ellenfél Sopronban. A korosztály nyolcszoros Európa-bajnoka tavaly Debrecenben az U19-es világbajnokságon a hetedik helyen végzett. A spanyolok U23-as válogatottja elleni mérkőzés pedig abból a szempontból biztosan tanulságos lesz, hogy egy nagyobb meccsrutinnal rendelkező rivális ellen próbálhatják ki magukat a lányok.

A magyar válogatott programja Július 24., péntek 18:00 Magyarország – Hollandia Július 25., szombat 18:00 Spanyolország U23 – Magyarország Július 26., vasárnap 20:30 Spanyolország U20 – Magyarország

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.