UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-06-25 14:18

Kajak-kenu: az éremtáblázat élén áll az ezres döntők után a magyar csapat a belgrádi U23-as és ifjúsági Eb-n

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

A programra pillantva már a csütörtökön kezdődött belgrádi U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság rajtja előtt tudni lehetett, a nagy dolgok szombaton, illetve vasárnap dőlnek el, hiszen e két napon tartják a kontinensviadal döntőit. Csütörtökön és pénteken jól vizsgázott a magyar küldöttség, a legtöbben még „túlórára” sem kényszerültek, azaz az előfutamból egyenesen a döntőbe jutottak, így joggal reménykedhettünk szép eredményeknek már szombat délelőtt, amikor az ezer méteres finálékat bonyolították le.

Hidvégi Hunor nyerte az első magyar aranyat a belgrádi Eb-n Forrás: MKKSZ
Hidvégi Hunor nyerte az első magyar aranyat a belgrádi Eb-n Forrás: MKKSZ
Az ifjúságiak mezőnyében Hidvégi Hunor és Nemes Réka révén mindkét nemben magyar siker született K1 1000 méteren, míg a harmadik Eb-cím a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kenukettősnek köszönhető. A Szakács Botond, Samu Péter kajakpáros pedig az első helyezett olaszok mögött alig három tizedmásodperccel lemaradva a második lett. Az egyetlen U23-as dobogós helyezést a kajakegyesben Bakó Olga szállította, ezüstérem került a nyakába. Mindez azt jelenti, hogy az utolsó napra úgy kanyarodhat rá a magyar válogatott, hogy három arannyal és két ezüsttel az éremtáblázat élén áll, közvetlenül az olaszok (3 arany, 1 bronz) és a németek (1 arany, 1 ezüst) előtt. A délutáni középdöntőkkel lesz teljes a vasárnapi döntők mezőnye, nagy valószínűséggel ismét magyar főszereplőkkel.

U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság, Belgrád A magyarok döntős eredményei: Ifjúságiak. Fiúk. K1 1000 m: Hidvégi Hunor. K2 1000 m: 2. Szakács Botond, Samu Péter. C1 1000 m: Molnár Csanád nem ért célba. C2 1000 m: 1. Lugosi Gergely, Uhrin Dávid. Lányok. K1 1000 m: 1. Nemes Réka. U23-asok. Férfiak. K2 1000 m: 9. Séllyei Csanád, Kozma Barnabás. Nők. K1 1000 m: 2. Bakó Olga.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.