UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-06-26 19:57

Vívás: Kollár Anna és Zsigmond Eszter is ezüstérmes a párizsi minimaratonon

Kollár Anna az U15-ös, Zsigmond Eszter pedig az U13-as mezőnyben szerzett ezüstérmet a korosztályos tőrözők számára rendezett párizsi minimaratonon.

Kollár Anna Forrás: FIE
Kollár Anna Forrás: FIE
A Törekvés 15 esztendős ígérete, Kollár Anna és Belvárosi Vívó SE 12 éves reménysége, Zsigmond Eszter is ezüstérmet nyert korosztályában a párizsi minimaraton tőrversenyen – számol be a hunfencing.hu. Beliczay Sándor tanítványa, Kollár Anna szombaton az egész nap folyamán kiváló formát mutatott az U15-ösök között. Miután a nyolc közé jutott, a francia Marion Rafint 15:9-re, a holland Lotte Dammrofft pedig 15:7-re győzte le magabiztosan.
Zsigmond Eszter és Gáborján Rita Forrás: hunfencing.hu
Zsigmond Eszter és Gáborján Rita Forrás: hunfencing.hu
Az aranyasszó aztán nagyon szorosan alakult, és végül az olasz Vittoria Riva egyetlen tussal jobbnak bizonyult (15:14) a magyar lánynál, akinek az ezüstéremért is nagy elismerés jár. Zsigmond Eszter vasárnap remekelt az U13-as korosztályban. Gáborján Rita tanítványa a negyeddöntőbe jutva francia, az elődöntőben pedig szingapúri kihívót győzött le. Az aranyéremért bár 8:4-re kikapott a francia Pauline Mazzile ellen, ő is bravúros napon van túl.

Leány tőr U15, minimaratoni, Párizs, 53 induló. Végeredmény: 2. Kollár Anna (magyar), …18. Zsigmond Eszter. A döntőben: Kollár–Riva (olasz) 14:15. Leány tőr U13, minimaratoni, Párizs, 39 induló. Végeredmény: 2. Zsigmond Eszter, …21. Varga Zselyke, …28. Kolbert Emese. A döntőben: Zsigmond–Mazille (francia) 4:8. A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.