UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-06-27 08:56

Cselgáncs: a vegyes csapatversenyben az ötödikek lettek a mieink, hat éremmel zárt a válogatott a poreci ifjúsági Eb-n

Vasárnap a vegyes csapatversennyel ért véget a horvátországi ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság. A magyar együttes az ötödik helyen végzett a záró napi versenyszámban, így a mieink végül hat éremmel, közte egy arannyal fejezték be a kontinensviadalt.

Az egyéni versenyek végeztével vasárnap rendezték meg a vegyes csapatversenyt az ifjúsági cselgáncsozók poreci Európa-bajnokságán. A magyar válogatott a Major Ádám (Budapesti Honvéd), Dobos Levente (Ledényi JI), Balogh János (Rákosvidéke Hajtós DSE), Major Ádám (Kecskeméti JC), Vég Luca (Ceglédi VSE), Jüttner Janka (Diósdi DSE), Bognár Inez (Budapesti Honvéd SE), Perlaki Hanna (Ceglédi VSE) és Botzheim Bodza (Ledényi JI) összeállításban vágott neki a küzdelmeknek. A mieink a bolgárok elleni 4–3-as sikerrel kezdtek a legjobb 16 között, a sorsdöntő meccsen Vég Luca (48 kg) legyőzte Iljana Marinovát. Majd a negyeddöntőben az első számú aranyesélyes – az egyéni küzdelmekben a legeredményesebben szereplő – franciák következtek. A magyar csapat nem tudta borítani a papírformát, 4–0-ra kikapott.

A magyar válogatott az ötödik helyen végzett a vegyes csapatversenyben a poreci ifjúsági Eb-n Forrás: EJU
A magyar válogatott az ötödik helyen végzett a vegyes csapatversenyben a poreci ifjúsági Eb-n Forrás: EJU
Ezután a válogatott a vigaszágon folytatta, ahol előbb 4–1-re verte azokat a portugálokat, akik korábban szintén a franciák ellen véreztek el. Így jöhetett a házigazda horvát együttes a bronzmérkőzés kiharcolásáért. A párharc rendkívül szoros csatát produkált, az első hat találkozó után nem sikerült döntésre vinni a dolgot (3–3). Ismét Vég Lucáé lett a főszerep, aki ezúttal is továbbjuttatta az együttest (4–3). A harmadik helyért az elődöntőben az ukránoktól vereséget szenvedő grúzok vártak legjobbjainkra. Csupán Vég nyerte meg a meccsét, a grúzok 4–1-re diadalmaskodtak. Ezzel a magyarok az ötödik helyen végeztek a csapatversenyben. Az aranyérmet az ukránok szerezték meg, a fináléban 4–1-re felülmúlva a franciákat.

Ifjúsági Európa-bajnokság, Porec Vegyes csapatverseny (14 induló) 1. Ukrajna 2. Franciaország 3. Grúzia 3. Azerbajdzsán 5. MAGYARORSZÁG 5. Lengyelország 7. Horvátország 7. Hollandia

A mieink az összesített éremtáblázat hatodik helyén zárták az egyéni versenyeket, egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel. (Egy évvel ezelőtt mindössze két bronzérmet nyert a válogatott). Az Adriai-tenger partján tartott idei korosztályos Eb-n 40 ország 420 dzsúdósa lépett tatamira.

A MAGYAR ÉRMESEK: Arany: Igaz Laura (52 kg; Budapesti Honvéd) Ezüst: Major Ádám (60 kg; Budapesti Honvéd); Bognár Inez (57 kg; Budapesti Honvéd), Kenderesi Péter (90 kg; Pécsi VSK) Bronz: Kollár Sebestyén (50 kg; Budapesti Honvéd); Szeleczki Szabina (44 kg; Ceglédi VSE)

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.