UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2022-06-27 18:42

Gokart: a 13 éves Molnár Martin dobogós hellyel zárta az Euro Series-t

Remek formában fejezte be az Energy Corse színeiben versenyző Molnár Martin a Champions of the Future Euro Series-t; a 13 éves gokartos a sorozat utolsó állomásán, az olaszországi Franciacortában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kiemelkedő sikerrel zárta a négyfordulós Champions of the Future Euro Series gokart-sorozatot Molnár Martin, az Energy Corse versenyzője. A 13 esztendős tehetség az OK Junior kategória döntőjében 77 induló közül a 3. helyet szerezte meg, ami az első dobogós eredménye a korosztály legmagasabb színvonalú versenykategóriájában. Martin sikere egyben az első magyar dobogós eredmény a Champions of the Future sorozatokban – írja a fiatalt menedzselő MOTAM sajtóközleménye.

Molnár Martin (kékben) bronzérmet ünnepelhetett az Euro Series utolsó futamán Forrás: MOTAM
Molnár Martin (kékben) bronzérmet ünnepelhetett az Euro Series utolsó futamán Forrás: MOTAM
Martin az egész hétvége során remek formában versenyzett: az első előfutamát megnyerte, a másodikon a 2. helyet érte el, a többi előfutamon 4. helyeket szerzett. Az elődöntőben, vagyis a Super Heat 2-ben a 3. helyről rajtolt, majd rögtön a futam elején átvette a vezetést és magabiztos versenyzéssel az 1. helyen haladt át a célvonalon. A büntetés miatt Martin a 6. helyről kezdett a döntőben, az első körök során átmenetileg a 10. hely környékén haladt, majd több előzést is végrehajtott. A sorrendet több baleset is befolyásolta, ezekből Martin jó helyzetfelismeréssel kimaradt, így szoros versenyben a 3. helyen intette le a kockás zászló, ami egyben azt is jelentette, hogy az Energy Corse legsikeresebb versenyzője lett a hétvégén.
Remek formában versenyzett a fiatal a múlt hét végén Forrás: MOTAM
Remek formában versenyzett a fiatal a múlt hét végén Forrás: MOTAM
„Nagyon jó napot zártunk! A Super Heat 2-t megnyertem, de sajnos beesett az orrkúpom, mert lefékeztek előttem a rajtnál, ezt nem lehetett elkerülni. A döntőben a 6. helyről várhattam a rajtot, a külső sor lassan indult, ezért én is visszaestem pár helyet, de utána jól helyezkedtem és szerencsém is volt, sikerült feljönnöm a 3. helyig. Minden alkalommal változott a pálya állapota, de az egész hétvégén jó volt a tempónk, köszönöm a csapatnak a remek beállításokat!” – nyilatkozta az ifjú pilóta. Martin a franciacortai fordulón elért 3. helyének is köszönhetően az összetett pontverseny 11. helyén zárta a pontversenyt. A négyfordulós Champions of the Future Euro Series végeztével a magyar versenyző legközelebb a CIK-FIA gokart Európa-bajnokságon áll rajthoz, szintén Franciacortában. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.