UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-06-28 11:32

Kajak-kenu: Rendessy Eszter (20) remekelt a felnőttválogatón, világ- és Európa-bajnoki induló lett 500 méteren

Az olimpiai bajnokok távollétében az UTE 20 éves versenyzője, Rendessy Eszter uralta a K1 500 méter mezőnyét a Szolnokon rendezett II. válogatóversenyen.

Az UTE szakosztálya úgy lett a legeredményesebb klub a Szolnokon tartott második felnőtt válogatóverseny éremtáblázatán, hogy elsőszámú versenyzője, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Tótka Sándor betegség után lábadozik, így ezen a versenyen sem állhatott rajthoz.

Rendessy Eszter uralta az ötszáz egyes mezőnyét Szolnokon Forrás: MKKSZ
Rendessy Eszter uralta az ötszáz egyes mezőnyét Szolnokon Forrás: MKKSZ
A mindössze 20 éves Rendessy Eszter négy hete az első válogatón simán győzött, de talán akkor még maga sem hitte el, hogy a második válogatóversenyen is képes lesz dominálni a hagyományosan erős hazai női kajakos mezőnyben. Samu Andrea tanítványának a tavaly olimpiai aranyérmet szerző versenyzők távollétében is két felnőtt-világbajnok klasszist, Medveczky Erikát és Gazsó Dorkát kellett legyőznie a többi fiatal tehetség mellett az aranyéremhez. „Hatalmas fegyvertény, hogy az UTE évek óta bizonyítja, képes a megújulásra, bármilyen nehéz helyzet elé is kerül a szakosztálynyilatkozta Doma Gergő, az UTE kajak-kenu szakosztályának igazgatója a klub honlapjának.Az olimpia előtt egy évvel Kozák Danuta hagyott el bennünket, de mi így is tokiói aranyérmet nyertünk Tótka Sándornak köszönhetően. Idén egy elhúzódó posztcovid betegség miatt Sanyit kell nélkülöznünk, erre jön a 20 éves Rendessy Eszter, és két válogatón veri meg a komplett hazai mezőnnyel egyesben.” Rendessy a két győzelmének köszönhetően a felnőtt világ- és Európa-bajnokságon is indulhat K1 500 méteren. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.