UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-06-30 14:09

Atlétika: Lövei Vanda 15. lett az U18-as hegyifutó-világbajnokságon

Az olaszországi U18-as hegyifutó-világbajnokságon hat magyar fiatal vett részt, közülük a 15. helyen záró Lövei Vanda szerepelt a legjobban.

Az olaszországi Saluzzo városa adott otthont a 15. International U18 Mountain Running Cupnak – számol be az atletika.hu. A hat fiatal magyar atléta közül korábban csupán Kovács Máté járt hasonlóan rangos nemzetközi terepfutó versenyen. A többieknek ez a mostani volt az első ilyen rangos viadaluk.

Hat magyar fiatal indult az U18-as hegyifutó-világbajnokságon Forrás: MASZ
Hat magyar fiatal indult az U18-as hegyifutó-világbajnokságon Forrás: MASZ

A pálya vonalvezetése klasszikus fel-le típusú, 3800 méteres kör volt, amely mellett a belvárosban még 500 métert kellett futni. Így jött ki a 4350 méteres táv 155 méteres szintemelkedéssel.

A lányok között Lövei Vanda a 15. helyen végzett 20:07 perces futásával, alig két perccel a győztes amerikai Alyssa Sauroa mögött célba érve. A DVTK reménysége mellett még ketten voltak ott a mezőnyben, közülük Galsi Lilla (Csepeli DAC) a 30., Báles Pálma (VEDAC) a 34. pozícióban zárta a megméretést.

A fiúk versenyében a legjobb magyar a pályát 18:14 perc alatt teljesítő Kovács Máté (DVTK) lett, aki a 29. helyen ért célba az aranyérmes lengyel Maciej Lachowskytól szűk két perces lemaradásban. Hansághy Gergely (BEAC) és Bálint Gergő (VEDAC) tőle nem sokkal lemaradva a 34., illetve a 36. helyen végzett.

A lányoknál 44, a fiúknál 48 célba érkező volt. A hegyifutó szakág következő nagy versenye a július első hétvégéjén Las Palmasban sorra kerülő hegyifutó Európa-bajnokság lesz, az országos bajnokságot pedig július 30-án a Kékesen rendezik majd meg.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.