UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-06-30 09:00

Vízilabda: a németek legyőzésévél hangolt az Eb-re az U19-es leányválogatott

Hasznos felkészülési meccset játszott a vasárnaptól Eb-n szereplő U19-es leány vízilabda-válogatott: Benczur Márton együttese a kontinenstornán csoportellenfél németeket győzte le magabiztosan a Szőnyi úton.

Szerdán a BVSC-uszodában tartotta az Eb-főpróbát az U19-es leányválogatott, amely a vasárnap Netanyában kezdődő korosztályos kontinensviadalon is csoportellenfél németekkel játszott felkészülési mérkőzést.

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Sőt, Izraelben az első Európa-bajnoki meccsét éppen a németekkel vívja Benczur Márton együttese, így duplán értékesnek bizonyult a találkozó, amelyen a magyar lányok minden negyedben négy gólig jutottak, és végül magabiztosan, 16–5-re győzték le kihívójukat. A hazai gárdából többen is biztató teljesítményt nyújtottak, a magyar gólok egynegyedét Mácsai Eszter szerezte. „Még derültek ki javítandó dolgok, szituációk támadásban, valamint védekezésben is, és függetlenül attól, hogy több, mint tíz gól volt a különbség, nagyon hasznos mérkőzést játszottunk – mondta Benczur Márton a meccs után a hazai szövetségnek. – Gratulálok a lányoknak, mert bármilyen mérkőzést megnyerni értékes és jó dolog, válogatott színekben pedig különösen az. Ez a hibákkal együtt is szép győzelem volt.” A vezetőedző tájékoztatása szerint a válogatott péntek reggel utazik Netanyába, első meccsét a C jelű négyesben vasárnap a németekkel játssza, majd kedd este minden bizonnyal a csoportelsőségről dönt a görögök elleni mérkőzés. A kvartettben még a svájciak küzdenek, ellenük csütörtökön ugranak vízbe a magyar lányok.

Leány U19-es felkészülési mérkőzés, Szőnyi út Magyarország–Németország 16–5 (4–1, 4–2, 4–0, 4–2) A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC). Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya (július 3-11.): A-csoport: Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia B-csoport: Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország C-csoport: Magyarország, Görögország, Németország, Svájc D-csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna A magyar válogatott csoportmeccsei: Július 3., 12 óra: Németország–Magyarország Július 5., 20 óra 30: Magyarország–Görögország Július 7., 10 óra 30: Magyarország–Svájc

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.