UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-07-01 12:27

Atlétika: Nagy Marcell tovább őrzi a rúdugrás bajnoki címét

Az MTK Budapest 19 éves rúdugrója, Nagy Marcell szoros és számára emlékezetes küzdelemben védte meg felnőttbajnoki címét.

A múlt hét végi 127. atlétikai országos bajnokságon a számos kiélezett verseny egyike volt a férfi rúdugróké. A Lantos Mihály Sportközpontban végül címet védett Nagy Marcell.

Nagy Marcell tovább őrzi a rúdugrás bajnoki címét Forrás: mtk.hu
Nagy Marcell tovább őrzi a rúdugrás bajnoki címét Forrás: mtk.hu
Az MTK Budapest 19 éves rúdugrójának azonban a korábbiakhoz képest sokkal jobban meg kellett harcolnia az aranyéremért, mert az Ikarus BSE színeiben versenyző, már kétszeres szabadtéri bajnok Kéri Tamás is remek napot fogott ki, és 5.30 méteres egyéni csúcsig jutott. Így Nagynak is kellett a szabadtéri egyéni rekord az elsőséghez, és a Szabóné Molnár Krisztina által edzett fiatal végül 5.35 méterrel (az elmúlt 15 év legjobb szabadtéri bajnoki eredményével) diadalmaskodott. „Rég volt ennyire izgalmas és szoros versenyem – idézi fel a siker körülményeit Nagy. – És ez a fajta versenyhangulat is hiányzott az eddigi szezonból. Idáig is mindenki tette a dolgát, ugrott, amekkorát ugrott, de szükségünk volt már egy ilyen kiélezett csatára. Tomi is remekül teljesített, és ez mindkettőnknek jót tett, hiszen húzni tudtuk egymást. Szinte folyamatosan a második helyen álltam, ezért az 5.35 métert muszáj volt átugranom. Nagyon örülÖk, hogy sikerült, ezzel megjavítottam a szabadtéri egyéni csúcsomat. Bizakodó vagyok a fejlődésemet illetően. Hosszú és eredményes felkészülési időszak van a hátunk mögött, amelyben szerencsére a sérülések is elkerültek. Szeretném, hogy egyre jobban összeálljon a technikám, és ha ez megvan, akkor még nagyobbat lehet ugrani. A terv ez, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle.” A tavalyi év legjobb hazai U20-as atlétájának választott Nagy Marcellnek fiatal kora ellenére ez már a hatodik magyar felnőttbajnoki címe volt rúdugrásban. Hármat bent nyert, hármat kint. Természetesen szeretné, hogy a folytatásban gyarapodjon a bajnoki aranykollekciója, ám arra számít, hogy a vetélytársak foga is egyre inkább fáj az országos elsőségre. „Úgy látom, hogy a többiek is nagyon megindultak. Tomi hatalmasat fejlődött, Bánovics Joci is esélyes a kiugró eredményre, valamint Böndör Márton is arra vár, hogy kijöjjön neki a lépés. Nyilvánvaló, hogy mindenki a bajnoki címet akarja, de azt nem szeretném csak úgy odaadni bárkinek. Bár a mostani országos bajnokságon Tomi is óriásit harcolt, és igazából az sem esett volna rosszul, hogy ha a második vagyok egy ilyen emlékezetes küzdelemben.” További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.