UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-01 15:54

Kézilabda: tízgólos sikert aratott a férfi juniorválogatott a lengyelek elleni Eb-főpróbán

Utoljára lépett pályára mérkőzésen az U20-as Eb rajtja előtt a juniorválogatott, amely kellemes közelmúltbeli emlékekkel utazhat Portóba: a péntek délutáni, Telkiben rendezett találkozón 36–26-ra verték a lengyeleket a magyar fiúk.

A portugáliai U20-as Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar férfi juniorválogatott, amely a közelmúltban kétszer legyőzte a horvátokat, csütörtökön pedig a bahreinieket. Pénteken, hat nappal a Portóban rendezendő kontinensviadal rajtja előtt a lengyel válogatott érkezett a mieinkhez Telkibe.

Pergel Andrej négy gólt a lengyeleknek Telkiben Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Pergel Andrej négy gólt a lengyeleknek Telkiben Forrás: Nemzeti Kézilabda Akadémia
Jól kezdett Sótonyi László együttese, de eleinte tartották magukat a lengyelek, huszadik perc környékén sikerült leszakítani őket, a félidőben pedig már hat gól volt a különbség (21–15). A folytatásban is a magyar csapat játszott fölényben, és végül újabb meggyőző, tízgólos, 36–26-os győzelem lett a vége. A legeredményesebb játékos a Bahrein ellen is remeklő Imre Bence volt hét találattal.

Férfi junior felkészülési mérkőzés, Telki Magyarország–Lengyelország 36–26 (21–15) Legjobb góllövők: Imre 7, Papp T. 5, Jánosi, Pergel 4-4 Részletes jegyzőkönyv: ITT

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.