UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-07-01 20:48

Kosárlabda: teljessé vált a debreceni U17-es leány-világbajnokság mezőnye

Véget ért az U16-os Ázsia-bajnokság, így kiderült, melyik négy válogatott képviseli a kontinenst az egy hét múlva rajtoló debreceni U17-es leány kosárlabda-világbajnokságon. A magyar csapat a japánokat kapta csoportellenfélnek.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
Fotó: Girgász Péter / MKOSZ
Csütörtök kora délután lezárult Ammanban, Jordánia fővárosában az U16-os leány kosarasok Ázsia-bajnoksága. A torna olyan szempontból élvez megkülönböztetett figyelmet, hogy a július 9. és 17. közötti, debreceni U17-es világbajnokság kvalifikációs versenye volt. Ennek megfelelően megvannak a közelgő magyarországi seregszemle ázsiai résztvevői. Az első négy helyezett érkezik majd hazánkba – számolt be a wbasket.hu. A 2022-es U16-os Ázsia-bajnokságot Ausztrália nyerte, a döntőben 59–58-ra verték Japánt. A harmadik helyet pedig Dél-Korea szerezte meg Új-Zéland 78–59-es legyőzésével. A debreceni torna minden csoportjába kerül egy-egy ázsiai gárda. A mieink mellé az ezüstérmes, tehát Japán érkezik.

A csoportok beosztása: A-csoport: Mexikó, Magyarország, Belgium, Japán. B-csoport: Ausztrália, Franciaország, Argentína, Szlovénia. C-csoport: Egyiptom, Kanada, Spanyolország, Dél-Korea. D-csoport: Németország, USA, Mali, Új-Zéland. A magyar válogatott csoportmérkőzései Július 9., szombat 17:30 Magyarország–Belgium Július 10., vasárnap 17:30 Japán–Magyarország Július 12., kedd 17:30 Mexikó–Magyarország

A torna menetrendje ITT érhető el. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.