UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-07-02 18:47

Labdarúgás: Major Sámuel Ausztria után visszatérhet Debrecenbe

A magyar U21-es válogatottban is szereplő Major Sámuel próbajátékon vesz részt az NB I-es DVSC-nél; a 20 éves játékos közel öt évnyi légióskodás után térhet haza szülővárosa csapatába Ausztriából.

Az NB I-es klubok elkezdték a felkészülést a 2022-2023-as évadra, a csapatok nagyrésze pedig már az első felkészülési meccsén is túl van. Nincs ez másképp a DVSC-nél sem, amely szombaton a harmadosztályú Sényő gárdáját verte Pallagon 8–0-ra.

Major Sámuel (jobbról a második) újra a DVSC mezében Forrás: dvsc.hu
Major Sámuel (jobbról a második) újra a DVSC mezében Forrás: dvsc.hu
A találkozón több utánpótláskorú játékos mellett a közel öt éven át Ausztriában légióskodó Major Sámuel is feltűnt, aki próbajáték keretén belül teljesít a debrecenieknél. A szülővárosa klubjába 2017 után visszatérő Major 15 esztendősen csatlakozott a Salzburg korosztályos csapatához, amellyel az UEFA Ifjúsági Ligában is bizonyíthatott. A fiatal emellett az osztrák felnőttfociba is belekóstolt, a Liefering színeiben a másod-, az Admira Wackerben az első osztály közegével is megismerkedhetett. Major az U21-es válogatott nemrégiben véget ért Eb-selejtezőin is lehetőséget kapott, ősszel két, tavasszal egy meccsen lépett pályára a sorozatban; San Marino (4–0) ellen márciusban gólt ünnepelhetett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS DVSC-Sényő (NB III.) 8–0 (4–0) DVSC, 1. félidő: Hrabina – Baranyai, Dreskovic, Charleston, Ferenczi – Major, Dzsudzsák – Bévárdi, Szécsi, Bódi – Rácz B. DVSC, 2. félidő: Gróf – Kusnyír, Sipos, Deslandes, Manrique – Baráth P., Varga J. – Kundrák, Farkas T., Sós – Dorian Babunski. Vezetőedző: Joao Janeiro. Gól: Charleston (3.), Szécsi (30.), Bévárdi (39.), Rácz B. (45., 11-esből), Sós (49., 11-esből, 87.), Dorian Babunszki (72., 76.) .

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.