UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-02 13:22

Vízilabda: a németek ellen kezdi az Eb-t az U19-es leányválogatott

A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott vasárnap a németek ellen kezdi meg szereplését a korosztálya izraeli Európa-bajnokságán.

Vasárnap az izraeli Netanyában kezdi meg Európa-bajnoki szereplését az U19-es leány vízilabda-válogatott. Benczur Márton együttesének első ellenfele az a német csapat lesz a C csoportban, amelyet a kontinensviadal szerdai főpróbáján 16–5-re legyőzött a Szőnyi úton. Bár a felkészülési meccs után a vezetőedző hangsúlyozta, az Eb-találkozó szorosabban is alakulhat, várhatóan nem forog majd veszélyben a magyar siker a nyitányon.

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
A lányok első nagyobb erőfelmérője majd kedden következik, amikor is a görögök ellen minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a csapat. A kvartetten – amelynek még Svájc tagja – belüli sorrend azért sem mindegy, mert az első helyezett automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a tornát. A magyaroknak egyébként kellemes emlékei vannak Netanyából, hiszen tavaly a Varga Tamás irányította U20-as válogatott itt szerzett világbajnoki bronzérmet. Abból a gárdából Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Neszmély Boglárka és Szegedi Panni ennek a nemzeti csapatnak is a tagja (utóbbi három játékos a felnőttválogatottban is bemutatkozott már.) A mostani U19-es válogatott azonban javarészt a tavalyi U17-esre épül. Arra, amelyik a horvátországi Sibenikben szerzett Eb-bronzérmet ugyanúgy Benczur Márton szakmai felügyelete mellett. Abból a csapatból kilencen vannak ott a mostaniban. Az összeszokottság pedig azért sem lehet probléma, mert a tizenöt fős válogatottban tízen is a felnőtt- és ifjúsági bajnok UVSE-ben pólóznak. A lányok ma este még igyekeznek kiszurkolni a női válogatottnak a világbajnoki aranyérmet az Egyesült Államok ellen, és holnaptól ők is megcélozzák a kontinensviadaluk győztesének járó trófeát.

A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC). Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya (július 3-11.): A-csoport: Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia B-csoport: Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország C-csoport: Magyarország, Görögország, Németország, Svájc D-csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna A magyar válogatott csoportmeccsei: Július 3., 12 óra: Németország–Magyarország Július 5., 20 óra 30: Magyarország–Görögország Július 7., 10 óra 30: Magyarország–Svájc

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.