UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-07-03 09:00

Labdarúgás: ötödik alkalommal rendezték meg a Fülöp Márton Alapítvány kapustáborát

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Balatonfüredhez tartozó Balatonarácson a Fülöp Márton Alapítvány kapustáborát; a szervezők elégedetten nyilatkoztak az esemény befejeztével.

A tehetséges hazai fiatalok támogatása volt az egyik legfontosabb cél a Fülöp Márton Alapítvány 2016-os elindításával; a szervezet az egy esztendővel korábban, 32 évesen elhunyt válogatott kapusnak, Fülöp Mártonnak az emlékét őrzi, létrehozói között pedig a futballkapus szüleit, Fülöp Ferencet és Fülöpné Benjamin Gabriellát is megtaláljuk. Az alapítvány június végén-július elején immár ötödik alkalommal rendezte meg az annuális kapustáborát a Balatonfüredhez tartozó Balatonarácson, amely során az ország minden pontjából érkező ifjú hálóőrök tréningezhettek együtt öt napon keresztül az ország legjobb kapusedzőinek (Gujdár Sándor, Kövesfalvi István, Borsos Vilmos, Babócsy András, Házi László, Illyés Dániel, Pálinkás András és Petry Zsolt) vezetésével.

Remekül sikerült az ötödik Fülöp Márton-kapustábor Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
Remekül sikerült az ötödik Fülöp Márton-kapustábor Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
„Az alapítványt a gyermekünk halála után fél évvel hoztuk létre; az egyik fő célja, hogy minden évben rendezzünk egy olyan kapustábort, amelybe minden megyéből érkezhetnek a 15-16 éves ígéretek – mondja Fülöp Ferenc. – A kiválasztásban az MLSZ helyi kirendeltségei is segítenek, a labdarúgók pedig térítésmentesen tölthetnek el nagyjából egy hetet a Balatonnál, edzésekkel, oktatással és szabadidős programokkal, a hajózástól a különböző előadásokig, Arra törekszünk, hogy maradandó élményeket szerezzenek a fiatalok, ismerkedjenek egymással, szülessenek barátságok, ám mellette fejlődjenek is. Az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt nem tarthattuk meg a tábort, de most visszatértünk, és hatalmas öröm, hogy az idei esemény is remekül sikerült. Több mint száz gyerek vett már részt ebben a programban, és felemelő, hogy kifejezetten pozitívak a visszajelzések. Idén egy tehetséges, csibész, vagány de jól nevelt csapat jött össze, büszke vagyok rájuk!”
Nem kellett sok idő, hogy összeszokjanak a fiatalok Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
Nem kellett sok idő, hogy összeszokjanak a fiatalok Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
„Az idei tábort huszonkét fiatallal kezdtük el, akik napi egy edzésen vettek részt, amit kiegészítettek a szabadidős programok; volt vitorlázás, fürdés a Balatonban, de például Gundel Takács Gábor előadása is nagy sikert aratott. A srácok láthatóan összekovácsolódtak az utolsó napokra, amit öröm volt látni” – teszi hozzá az MLSZ-től érkező táborvezető, Bazsánt József. A tábort az alapítvány kuratóriumának tagja, a 95-szörös válogatott védő, Juhász Roland is meglátogatta.
Fülöp Márton emlékfája mellett édesapja, Fülöp Ferenc (jobbról a harmadik), Juhász Roland (bal szélen) és a kapusedzők Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
Fülöp Márton emlékfája mellett édesapja, Fülöp Ferenc (jobbról a harmadik), Juhász Roland (bal szélen) és a kapusedzők Forrás: Fülöp Márton Alapítvány
„Évről évre magasabb szintre lép a tábor, szerencsések a fiatalok, hogy ilyen neves szakemberektől tanulhatják a szakma csínját-bínját – így Juhász. – Bevallom, egy picit irigykedve néztem kívülről, láthatóan mindenki remekül érezte magát. Ügyesek voltak a fiatalok, nem csodálkoznék, ha a közeljövőben többen is magas szintre jutnának el közülük. Ez a fajta találkozás, együtt töltött idő azért is jó nekik, mert húzzák, motiválják egymást a jobb teljesítményre. Nem ebben a táborban dől el, hogy kiből lesz élvonalbeli futballista, de remélhetőleg értékes dolgok ragadnak rájuk a néhány nap alatt; ha ez teljesül, a tábor eléri a célját.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.