UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-03 13:21

Vízilabda: könnyed sikerrel kezdte az Eb-t az U19-es leányválogatott

Az U19-es leány vízilabda-válogatott fölényes győzelemmel, a németeknek huszonhárom gólt lőve kezdte a netanyai Európa-bajnokságot.

Győzelemmel kezdtek a magyar lányok Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Győzelemmel kezdtek a magyar lányok Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Az U19-es leány vízilabda-válogatott vasárnap az első meccsét játszotta a netanyai Európa-bajnokság C csoportjában. Benczur Márton együttese a németek ellen ugrott vízbe, és hamar eldöntötte a találkozót. A magyar lányok az első negyed végén már 6–1-re vezettek, a nagyszünetben 10–3 volt az állás, végül pedig 23–4-re nyert a válogatott. A sikerből a csapatkapitány Szegedi Panni 8 góllal vette ki a részét, míg Hajdú Kata és Mácsai Eszter egyaránt 4 találatig jutott. A lányok kedden a görögökkel mérkőznek, minden bizonnyal a csoportelsőségért.

Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya C-csoport, 1. forduló  Németország–Magyarország 4–23 (1–6, 2–4, 0–6, 1–7) Gólszerzők: Bonett, Plotz, Ludwig, Stuewe, ill. Szegedi 8, Hajdu 4, Mácsai E. 4, Fekete 2, Sümegi, Irmes, Lendvay, Varró, Tiba A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.