UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-05 20:51

Vízilabda: sima magyar győzelem a görögök ellen az U19-es leány Eb-n

Nagyobb izgalmak nélkül, négy góllal nyert a görögök ellen a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a korosztály netanyai Európa-bajnokságán, így minden bizonnyal a C csoport élén végez.

Kedd este a görög csapattal találkozott a magyar U19-es leány vízilabda-válogatott a korosztály netanyai Európa-bajnokságának C csoportjában. Az első meccsét mindkét együttes simán nyerte (a magyarok a németek, a görögök a svájciak ellen), így a találkozó tétje a csoportelsőség volt.

Neszmély Boglárka remekül védett a görögök ellen Fotó: Total Waterpolo/ Luiza Moraes
Neszmély Boglárka remekül védett a görögök ellen Fotó: Total Waterpolo/ Luiza Moraes
A Benczur Márton irányította magyar válogatott hamar magához vette a kezdeményezést, Hajdú Kata gyorsan két gól szerzett, az első negyed után pedig 4–0 állt az eredményjelzőn. Neszmély Boglárka kitűnően védett, és lányok a második, illetve a harmadik negyedben is egy-egy góllal növelték az előnyüket, így a záró nyolc percre 13–7-tel érkeztek felek. Az utolsó felvonásban a magyar csapat kicsit kiengedett, de így is magabiztosan, 14–10-zel szerezte meg a győzelmet, és minden bizonnyal a C csoport első helyét, amely automatikus továbbjutást ér a negyeddöntőbe. A mérkőzésen több remek teljesítmény akadt. Mácsai Eszter ötször, míg a csapatkapitány Szegedi Panni háromszor volt eredményes. A válogatott a harmadik csoportmeccsét csütörtökön a svájciak ellen játssza.

Női U19-es Európa-bajnokság, Netanya C-csoport, 3. játéknap  Magyarország-Görögország 14–10 (4–0, 4–3, 5–4, 1–3) Gólszerzők: Mácsai E. 5, Szegedi 3, Hajdu 2, Dömsödi 2, Aubéli, Fekete, ill. Santa 3, Tricha 2, Sioutti 2, Tsimara, Koureta, Chaldaiou A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.