UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-07-06 09:39

Ökölvívás: nem feltett kezekkel várják az év második felét az ifi lányok

Az év első felében az ifjúsági leány ökölvívók már bizonyították, hogy számolni kell velük a kiemelt nemzetközi versenyeken, a java azonban csak az év második felében jön számukra, ugyanis novemberben korosztályos vb-n fognak részt venni.

Nemrégiben az ifjúsági fiúversenyzők elmúlt félévével foglalkoztunk, azonban nem csak ők húztak kesztyűt idén a kiemelt versenyeken: a lányok korosztályos Eb-n és más nívós eseményeken is bizonyították, hogy számolni kell velük a nemzetközi színtéren is. Április első felében a 70 kilósok között induló Kovács Nikolettnek akasztottak bronzérmet a nyakába az ifjúsági Európa-bajnokságon, a korosztály leányversenyzői közül pedig többen a június Bornemissza-emlékversenyen állhattak fel a dobogó tetejére Egerben, nemzetközi mezőnyt megelőzve.

A Bornemissza-emlékverseny dobogójának tetején Nagy Evelin, akire fontos szerep hárulhat az év második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A Bornemissza-emlékverseny dobogójának tetején Nagy Evelin, akire fontos szerep hárulhat az év második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
„A korosztályos Eb előtt a szokásosnál kevesebb lehetőségünk volt a nemzetközi porondon versenyezni, ez szerintem az eredményen is látszódott. Én jobb szereplésben bíztam, végül egyedül Niki tudott éremmel hazatérni – kezdi az első félévvel kapcsolatban a válogatott női szakágának vezetője, Seres Attila. – Májusban a Gymnasiadén Kovács mellett a 48 kilós Pap Kata is felállhatott a dobogóra, ami szintén szép siker, így tőlük joggal várhatjuk, hogy az év második felében is esélyesek lesznek a nagyobb megméretéseken. A Bornemissza-emlékversenyen már többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, Kovács Petra és Szira Zsófia például szoros döntőt veszített el, míg Nagy Evelin, Varga Franciska, Komjáthi Nóra és Horváth Laura is első lett, utóbbinak az ikertestvére, Kármen is szépen teljesített. Persze rajtuk kívül is voltak jó produkciók, így lesz kikből válogatni a folytatásban.” Novemberben a korosztályra – így természetesen a lányokra is – világbajnokság vár Spanyolországban. „A versenyzők nagyrésze a nyári pihenőjét tölti. Az egyetlen kivétel Pap Kata, aki július 13-tól Olaszországban fog nemzetközi tornán bokszolni. Az edzőtáboros felkészülés augusztusban kezdődik majd, szeptemberben pedig a Szilézia-kupán mutathatják majd meg az ifik, hol tartanak a felkészülésben. Hasonlóan fontos erőfelmérő lesz nekik a szeptember végén rendezendő ifjúsági magyar bajnokság, ezek mellett jó lenne még egyéb külföldi megméretésen is részt venni, de ez csak később fog körvonalazódni. Ami biztos, hogy a vb-re a tervek szerint másfél héttel korábban fogunk elutazni, hogy ott élesítsük a lányok formáját. Bízom benne, hogy érmekkel térünk majd haza!” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.