UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-07-07 19:24

Úszás: a 4x200-as lány gyorsváltóé a harmadik magyar arany a bukaresti ifjúsági Eb-n

Esélyeshez méltó versenyzéssel, csaknem tízmásodperces fölénnyel megvédte Európa-bajnoki címét a lány 4x200 m-es gyorsváltó is a romániai ifjúsági Európa-bajnokságon, így megvan a harmadik magyar arany a viadalon, amely továbbra is az éremtáblázat élmezőnyében tartja a mieinket.

A bukaresti ifjúsági úszó Európa-bajnokság harmadik napján nem volt feltétlenül reális, hogy a szerdához hasonlóan újabb három érmet szerez a magyar küldöttség. De egy győzelemben joggal bízhattunk, az pedig a lány 4x200-as gyorsváltó sikere volt, hiszen a számban az utóbbi öt alkalomból négyszer is sikerült hazahozni az aranyat.

A Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Minna összeállítású 4x200-as váltó óriási fölénnyel győzött Forrás: MÚSZ
A Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra, Ábrahám Minna összeállítású 4x200-as váltó óriási fölénnyel győzött Forrás: MÚSZ
Az Ábrahám Minna, Molnár Dóra, Gyurinovics Lili, Pádár Nikolett összeállítású négyes gondoskodott róla, hogy ez most se történjék másként. Méghozzá óriási fölénnyel, csaknem tíz másodperces fölénnyel ültek fel a lányok a kontinens trónjára, a 2017-ben felállított országos csúcs is „veszélybe került” mindössze öt századdal maradtak el tőle (7:59.04). A Bukarestben már harmadik aranyérmét nyerő Pádár így értékelt a MÚSZ-nak a döntő után: „Igazából úgy álltunk oda, hogy szerettünk volna csúcsot úszni, amitől végül is egy nagyon picivel elmaradtunk. Ettől függetlenül úgy gondolom, mindannyian odatettünk mindent, azaz nagyon büszke vagyok a lányokra. Ez nagyon jó úszás volt, rettenetesen elfáradtam, de nagyon boldog vagyok.” Kis híján összejött a bravúr Bujdosó Zsombornak a 200 vegyes döntőjében: féltávig a középmezőnyben haladt, az utolsó hosszra viszont másodikként fordult, de sajnos, a gyorsúszást két riválisa is jobban bírta, így végül negyedik lett (2.03.07). Majd 1500 m gyorson Gálicz László végig a negyedik helyen úszott, időnként úgy tűnt, talán a harmadik helyért is csatázhat, és ő is nyert egy bronzérmet, mint bátyja, Péter a vizes-vb 25km-es nyílt vízi versenyében, ám végül meg kellett elégednie az ötödik hellyel (15:17.38). Három nap után így három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel a harmadik helyen áll a magyar csapat az éremtáblázaton, a házigazda románok csupán eggyel több második helyüknek köszönhetően előznek. Részletes eredmények: ITT. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.