UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-09 18:10

Vízilabda: elődöntős a leányválogatott az U19-es Eb-n

A magyar U19-es leány vízilabda-válogatott fordulatos negyeddöntőben győzte le az olaszokat a korosztály netanyai Európa-bajnokságán.

A magyar U19-es leány vízilabda-válogatott szombaton az olaszok ellen játszott negyeddöntőt a korosztály netanyai Európa-bajnokságán.

Neszmély Boglárka ezúttal is több bravúrt mutatott be a kapuban Forrás: total-waterpolo.com
Neszmély Boglárka ezúttal is több bravúrt mutatott be a kapuban Forrás: total-waterpolo.com
A Benczur Márton által irányított nemzeti csapat jól kezdte a meccset, az első negyed végén 3–2-re vezetett, majd a második nyolc percben 4–0-val hagyta állva riválisát, így a nagyszünetben 7–2-t mutatott az eredményjelző. Ekkor azt gondoltuk, hogy ha ez így megy tovább, akkor újabb fölényes győzelmet arat a válogatott, és ezúttal sem kell izgulni a találkozó végén. Nem így történt. Az olaszok ugyanis elkezdték ledolgozni a hátrányukat. A harmadik felvonást ők nyerték 3–0-ra, a negyedik negyedben pedig 5:50 perccel a vége előtt 7–7-re egyenlítettek. A hajrára azonban újra összekapták magukat a magyar lányok, és miután a meccset Dömsödi Dalma két gólja zárta, 9–7-es sikerrel jutott elődöntőbe az együttes. A vasárnapi elődöntős ellenfél kiléte még nem ismert.

Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya Negyeddöntő Olaszország–Magyarország 7–9 (2–3, 0–4, 3–0, 2–2) Gólszerzők: Paganello 2, Spampinato, Leone, de March, Longo, Giuffrida, ill. Hajdú 2, Szegedi 2, Dömsödi 2, Aubéli, Sümegi, Tiba A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.