UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-07-10 18:02

Labdarúgás: megkezdte a felkészülést az U19-es első osztály címvédője, az MTK Budapest

A nyári pihenőt követően újra edzésbe állt az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapata, amely új stábbal szeretné sorozatban harmadszorra is megnyerni a kiemelt csoport küzdelmeit.

Sorozatban harmadik alkalommal nyerné meg az MTK Budapest U19-es korosztálya a kiemelt csoport küzdelmeit. Az utóbbi két évadban Horváth Dávid vezetésével készültek a fiatalok, a szakember azonban nyártól a klub NB III-as csapatát irányítja. Ennek megfelelően teljesen kicserélődött az U19-esek stábja, akik nemrégiben megkezdték a felkészülést a 2022-2023-as kiírásra – immár Balogh Béla vezetőedzővel, aki legutóbb a második csapatot pályaedzőként segítette.

Megkezdte a felkészülést az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: sandorkaroly.hu
Megkezdte a felkészülést az MTK Budapest U19-es csapata Forrás: sandorkaroly.hu
Az MTK TV az első edzések egyikén látogatta meg a fiatalokat, akik állapotfelméréssel kezdték meg az alapozást. „Ez az utolsó évük az utánpótlás-bajnokságokat tekintve, ami után már a felnőttfutball következik. Nagyon nehéz folyamatról van szó, a mi feladatunk, hogy ezt megkönnyítsük, segítsünk benne. Jövőre már a nagyok között kell helytállniuk, így óriási figyelmet fordítunk a legapróbb dolgokra, megmozdulásokra is – mondja Balogh. – Egy bajnokságot megnyerni sosem egyszerű, ezért óriási dolog, hogy az elmúlt két évadban a srácok egyaránt nyerni tudtak. Természetesen mi sem akarjuk megszakítani a sorozatot.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.