UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-07-10 19:17

Öttusa: Mészáros Emma arany-, Haraszin Linda ezüstérmes az U17-es Eb-n

Az öttusázók krakkói ifjúsági Európa-bajnokságának U17-es versenyében Mészáros Emma arany-, Haraszin Linda ezüstérmet szerzett, és a lányok Zemán Zórával kiegészülve is felállhattak a dobogó legfelső fokára.

Vasárnap az öttusázók krakkói ifjúsági Európa-bajnokságának U17-es leánydöntőjében négy magyar ígéretnek szurkolhattunk, és a tinédzserek be is váltották a hozzájuk fűzött a reményeket.

Balról: Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány, Mészáros Emma, Zemán Zóra, Haraszin Linda Forrás: MÖSZ
Balról: Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány, Mészáros Emma, Zemán Zóra, Haraszin Linda Forrás: MÖSZ
Az U17-es korosztály számára hivatalosan háromtusaversenyeket rendeznek (úszás és lövészettel egybekötött futás, más néven laser run), a magyar lányok pedig mindhárom számban kiválóan szerepeltek. Olyannyira, hogy a kombinált számban a Trion SC-t erősítő Mészáros Emma és a miskolci Swimming Pentathlonban edződő Haraszin Linda szinte állva hagyta a mezőnyt, és látszólag könnyedén előzte sorra a kihívóit, míg Mészáros végül Európa-bajnok lett, Haraszin pedig ezüstéremnek örülhetett. A harmadik legjobb magyar helyezést a honvédos, Dombóváron nevelkedett Zemán Zóra érte el, aki a 13. lett. Így a magyar lányok csapatban is élen zártak a házigazda lengyelek és a britek előtt, ezzel megvédve címüket a korosztályban (egy éve a portugáliai Caldas da Rainha városában Haraszin és Zemán Bauer Blankával együtt győzött). Kitett magáért a Kőbánya SC reménysége, Kiss Csenge is, aki 2008-as születésűként végzett a 20. helyen. Vasárnap még az U19-es vegyes váltók küzdelmeit rendezték. Walthier Laura és Holéczy-Fehér Bogdán a 9. helyen fejezte be a versenyt. A részletes jegyzőkönyvek, időeredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.