UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-10 19:41

Vízilabda: a hollandokon túllépve U19-es Eb-döntős a leányválogatott

A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott négy góllal legyőzte a hollandokat a korosztály netanyai Európa-bajnokságának elődöntőjében, így készülhet a hétfői aranymeccsre.

Vasárnap már a döntőbe jutás volt a tét az U19-es leány vízilabda-válogatottak netanyai Európa-bajnokságán. A Benczur Márton által irányított magyar együttes az előzetesen nagyjából hasonló játékerőre tippelt hollandok ellen ugrott vízbe.

A hollandokon túllépve U19-es Eb-döntős a leányválogatott Fotó: Total Waterpolo/ Luiza Moraes
A hollandokon túllépve U19-es Eb-döntős a leányválogatott Fotó: Total Waterpolo/ Luiza Moraes
Az első negyedben nem is tudott egyik csapat sem ellépni a másiktól, mindkét oldalon két gól esett (2–2). A második és a harmadik nyolc percben azonban sorban Dömsödi Dalma, Szegedi Panni, Mácsai Eszter, valamint Sümegi Nóra is vállalt egy gólt, így az utolsó felvonás előtt 6–2-re mentek a magyar lányok. Persze, ehhez az is kellett, hogy Neszmély Boglárka ismét brillírozzon a kapuban. A zárónegyedben aztán előbb újabb két magyar találat döntötte el a találkozót, Neszmély pedig végül 27 perc (!) után kapott gólt. A végeredmény 8–4 lett, a magyar válogatott így várhatja a hétfői döntőt, melyet a spanyol–görög elődöntő győztesével vív.

Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya Elődöntő Hollandia–Magyarország 4–8 (2–2, 0–2, 0–2, 2–2) Gólszerzők: de Vries, van der Veen, Voordouw, den Ouden, ill. Mácsai E. 2, Szegedi 2, Fekete F., Sümegi, Tiba, Dömsödi A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.