UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-11 20:09

Vízilabda: Eb-ezüstérmes az U19-es leányválogatott

A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott nagyot küzdött, de egy góllal kikapott a spanyoloktól a korosztály netanyai Európa-bajnokságának döntőjében.

Az U19-es leány vízilabda-válogatott hétfő kora este a spanyolok ellen ugrott vízbe a korosztály netanyai Európa-bajnokságának döntőjében.

Eb-ezüstérmes az U19-es leányválogatott Forrás: LEN
Eb-ezüstérmes az U19-es leányválogatott Forrás: LEN
A Benczur Márton irányította magyar csapat Mácsai Eszter révén szerzett vezetést, a folytatásban azonban a spanyolok elképzelései szerint alakult a találkozó. Sümegi Nóra 4–1-es hátrányban villant, de a félidőben 6–2 állt az eredményjelzőn a spanyolok javára. A harmadik negyedre koncentráltabbá vált a válogatott, Neszmély Boglárka egyre nagyobb bravúrokat mutatott be a kapuban, elől pedig a csapatkapitány Szegedi Panni vállalta magára a felzárkózás megkezdését: az ő két gólja és Mácsai találata után már megint csak egy volt a különbség (5–6). A záró nyolc percben magukra találtak a spanyolok, és ha olykor némi szerencsével is, ismét gólokat szereztek. Magyar részről Tiba Panna volt eredményes szépen kijátszott akció végén, ám 3 perccel a vége előtt 9–6-ra vezettek a spanyolok. Ekkor mindent egy lapra feltéve támadtak a magyar lányok, Szegedi ötméteresből lőtt gólt, az újabb támadással felúszó Neszmély pedig kipattanót pofozott a kapuba, így az utolsó támadását a döntetlenért vezethette a csapat, ám a gól elmaradt. Spanyolország 9–8-ra nyert, a magyar válogatott pedig ezüstérmet szerzett.

Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya Döntő  Magyarország–Spanyolország 8–9 (1–3, 1–3, 3–0, 3–3) Gólszerzők: Szegedi 3, Mácsai E. 2, Sümegi, Tiba, Neszmély, ill. Perez 2, Prats 2, Gallinato 2, Marcos, Munoz, Palacio A magyar válogatott Eb-kerete: Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE). Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.