UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-07-12 09:00

Öttusa: bronzérmet szerzett a fiúcsapat az U17-es Eb-n

A krakkói U17-es öttusa Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett a Tóth Ákos, Péter Ádám, Kiss-Szőlősi Álmos összeállítású magyar csapat.

Az öttusázók Krakkóban zajló ifjúsági Európa-bajnokságának negyedik napján rendezték az U17-es korosztály fiú versenyzői számára a döntőt, melybe négy magyar kvalifikálta magát.

Bronzérmet szerzett a fiúcsapat az U17-es Eb-n Forrás: MÖSZ
Bronzérmet szerzett a fiúcsapat az U17-es Eb-n Forrás: MÖSZ
Egyéniben Tóth Ákos az 5., Péter Ádám a 6., Kiss-Szőlősi Álmos a 10., míg Mészáros Márton a 26. helyen ért célba. A Tóth Ákos, Péter Ádám, Kiss-Szőlősi Álmos összeállítású magyar csapat a dobogó harmadik fokára állhatott fel, így bronzéremmel térhetnek haza a fiúk a kontinensviadalról – számol be a hazai szövetség. Az egyéni versenyt a francia Karl Furderer nyerte, míg csapatban is franciák bizonyultak a legjobbnak. Hétfőn tartották továbbá az U19-es lányok kvalifikációját is, ahol mind a négy lány továbbjutott a szerdai döntőbe, így  Dobronyi Dorinának, Gyarmati Lilinek, Gyugyi Laurának és Tóth Dorka Sárának szurkolhatunk tovább teljes erőbedobással a fináléban. A részletes jegyzőkönyvek, időeredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.