UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-07-13 14:02

Országúti kerékpár: a Giro kiváló tapasztalatszerzés volt Vas Kata Blanka számára

A női Olasz Körverseny első felében remekül teljesítő Vas Kata Blanka egy ponton biztos volt abban, hogy nem tudja befejezni a Girót, ám végül az összetett 51. helyén zárt.

Kiválóan kezdődött a Giro d’Italia Donne a 20 éves Vas Kata Blanka számára, miután az SD Worx magyar kiválósága ölthette magára az első szakaszt követően a legjobb fiatalnak járó fehér trikót – írja a bringasport.hu. Habár a mez nem maradt túl sokáig rajta, a következő napokban is sokat mutatta magát, rendre kivéve a részét a munkából, próbálva hozzásegíteni sprinterüket Lotte Kopeckyt a minél jobb eredmény eléréséhez.

A Giro kiváló tapasztalatszerzés volt Vas Kata Blanka számára Forrás: bringazas.hu
A Giro kiváló tapasztalatszerzés volt Vas Kata Blanka számára Forrás: bringazas.hu
Aztán az ötödik szakasz hajrája nem éppen úgy alakult, mint azt előzetesen eltervezte. Blanka ezúttal is Kopecky felvezetésében segédkezett, ám sajnos az egy kilométeres kapunál egy komolynak tűnő bukás borzolta a kedélyeket, amelybe a magyar bajnok is belekeveredett. „Nagyon fájt a kezem és mindenem. A sprintben ráestem a kordonra, nem egy kis bukás volt, hatalmas szerencse, hogy nem lett semmi komolyabb bajom, és tudtam folytatni. A kezemet nem nagyon tudtam behajlítani, egy ajtót sem bírtam kinyitni aznap. Másnapra szerencsére jobb lett, tudtam fogni a kormányt, de a nyeregből kiállva nem bírtam menni, mert akkor nagyon fájt, úgyhogy csak ülve tekertem. Tele voltam kék-lila foltokkal, és a bal kezem kétszer akkorára dagadt, mint a jobb” – ecsetelte a történteket Blanka a közmédiának adott interjújában. Innentől az lett az elsődleges cél, hogy befejezze a tíznapos megméretést, a csapat is azzal biztatta, hogy elég, ha végigmegy, hisz ez egy nagyszerű tapasztalatszerzés. „Összességében nagyon jó volt a verseny, főleg amíg nem estem el, azt leszámítva a csapatban is kiváló hangulat uralkodott” – zárta gondolatait Blanka, akit ráadásul még gyomorproblémák is hátráltattak, mindezek ellenére végül az összetett 51. helyén végzett. A hegyikerékpározásban olimpiai, az országúti mezőnyversenyben világbajnoki negyedik, cyclo-crossban pedig Európa-bajnoki ezüstérmes bringást vélhetően legközelebb augusztusban, a két svéd WorldTour-versenyen láthatjuk viszont. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.