UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-07-13 09:00

Sportlövészet: Mészáros Eszter és Péni István ezüstérmes Csangvonban

A 20 éves Mészáros Eszter és Péni István ezüstérmet nyert a csangvoni világkupa 10 méteres légpuska vegyes páros versenyében.

Ezüstérmes lett a 20 éves Mészáros Eszter és Péni István kettőse a 10 méteres légpuska vegyes páros versenyszámban a sportlövők csangvoni világkupáján, miután az aranymérkőzésen 17–13-ra alulmaradt a Mehuli Ghosh, Tushar Shahu Mane indiai párossal szemben – számol be a hazai szövetség.

Mészáros Eszter és Péni István ezüstérem Csangvonban Forrás: MSSZ
Mészáros Eszter és Péni István ezüstérem Csangvonban Forrás: MSSZ
A végig kiélezett aranycsatában a magyarok 2–0-ra vezettek, de aztán az ellenfél fordított 5–3-ra, és szinte végig tartotta az előnyét. A folytatásban Mészáros Eszterék 13–13-nál utolérték az indiaiakat, de az utolsó két sorozatban az ellenfél volt a jobb. Előbb hétfőn Mészáros Eszter szerzett bronzérmet a 10 méteres légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült a 10 méteres légpisztoly számban Major Veronikának is, így a magyar küldöttség a 25 és 50 méteres versenyszámok előtt egy ezüst- és két bronzérmet nyert. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.