UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-07-14 17:32

Öttusa: U17-es Európa-bajnok Mészáros Emma és Tóth Ákos vegyes váltója

A Mészáros Emma és Tóth Ákos alkotta vegyes váltó aranyérmet szerzett a krakkói ifjúsági öttusa Európa-bajnokság U17-es mezőnyében; az U19-es fúk egyéni viadalán Tamás Botond a negyedik lett.

Az öttusázók Krakkóban zajló ifjúsági Európa-bajnokságának zárónapján az U17-es vegyes váltók küzdelmeit és az U19-es fiúk döntőjét rendezték.

U17-es Európa-bajnok Mészáros Emma és Tóth Ákos vegyes váltója Forrás: MÖSZ
U17-es Európa-bajnok Mészáros Emma és Tóth Ákos vegyes váltója Forrás: MÖSZ
A vegyes váltók között Mészáros Emma és Tóth Ákos képviselte a magyar színeket – nem akárhogyan! A kettős a huszonegy egység közül a hatodik legjobb időt úszta, majd a kombinált számban remekül futva és lőve, emlékezetes hajrá után egészen az első helyig küzdötte fel magát, így Európa-bajnoki címet szerzett az olaszok és a törökök előtt. Mészáros Emma ezzel az egyéni és csapataranyérme mellé nyert még egyet. Az U19-es fiúk döntőjében Tamás Botond állt legközelebb az éremhez, ám végül a negyedik helyen fejezte be a viadalt. Csák Milán a 16., Marschall Attila a 26., míg Simon Barnabás a 27. helyen ért célba, így a Tamás Botond, Csák Milán, Marschall Attila alkotta magyar csapat összesítésben a 4. helyen végzett. A részletes jegyzőkönyvek, időeredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.