UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-07-14 13:03

Tollaslabda: edzőtáborokban készül a hazai utánpótlás az év legfontosabb versenyeire

Eredményes hónapokat követően közös edzőtáborokban készülnek július második felében a hazai korosztályos válogatott tollaslabdázók, akik fókuszában már a közelgő kontinensviadalok állnak.

Már február elején, a felnőtt országos bajnokságon jelezték a hazai utánpótláskorú tollaslabdázók, hogy jó formában ütnek: a pécsi eseményen a fiatalok a felnőttek között sem jöttek zavarba, hiszen az összes kategóriában szereztek érmet, borsot törve a rutinosabb vetélytársaik orra alá. Ezt követően a Multi Alarm nemzetközi bajnokságon is gyűjtögették az érmeket a népes mezőnyben, majd tavasszal beindult a versenydömping a számukra. Április a korosztályos országos bajnokságokról szólt, U11-től egészen U19-ig mindenki ütőt ragadott.

A magyar U19-es válogatott Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
A magyar U19-es válogatott Forrás: Magyar Tollaslabda Szövetség
Az utóbbi hónapok során külföldi versenyeken gyűjthették a tapasztalatot a fiatalok, amire szükségük is lesz, hiszen az év második felében érkeznek a legfontosabb megméretéseik. Az U19-esek augusztusban Szerbiában fognak részt venni az U19-es Európa-bajnokságon, míg szeptemberben az U15-ös válogatott is kontinensviadalon fogja megméretni magát, Spanyolországban. A többi korosztály sem fog unatkozni, számos nemzetközi verseny van tervben az esetükben is. A fiatalok a nyári pihenőt követően július második felében edzőtáborokkal kezdenek el hangolni a közelgő eseményekre. Vasárnaptól jövő hét szerdáig az U17-es és az U19-es válogatott Cegléden készül, míg 28-31. között az U13-asok és az U15-esek Dunakeszin fognak közösen készülni. A tervek szerint a korosztályok még egy hasonló összetartásra számíthatnak a nyári időszakban.

A magyar utánpótlás-válogatottak keretei: U13 Czira Márk, Liang Eliza, Juhász Zalán, Sándor Elza, Szabolcs Balázs, Susányi Vera, Tóth Gábor, Szabó Sára, Pataki Alex, Lujber Hédi, Liang Olivér, Simon Jázmin, Bernáth Zalán, Lujber Barbara, Szabolcs Márton U15 Ágai Zénó, Karalyos Etelka, Fánczi Áron, Pinke Anna, Pető Balázs, Pápai Luca, Erdős Zsombor, Gyenge Laura, Tószögi György, Szabó Kamilla, Giricz Levente, Boros Maja, Mészáros László U17 Csernyánszki Balázs, Tóth-Kuthy Kinga, Mesterházy Milán, Szabó Zsófi, Nusser Ádám, Nagy Eszter, Palkovics Péter, Dorozsmai Hédi, Balogh Ádám, Mészáros Mira, Sedró Kornél, Bozsogi Mira, Galla Gergő, Boros Vince Félix, Kerekes Balázs, Kiss Ábel Bálint U19 Könczöl Ádám, Hart Petra, Tóth Kristóf, Vetor Nikol, Kígyós Keán, Vetor Tánya, Kollár Tamás, Takács Tünde, Kis-Kasza Miklós, Orosz Tekla, Ágai Zsombor, Kustán Kata, Tóth Barnabás, Torba Katica, Horváth Csanád, Szalai Kíra

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.