UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-07-15 14:34

Birkózás: szombaton rajtol a zágrábi U15-ös Európa-bajnokság

Harmincegy magyar birkózóval a mezőnyben szombaton kezdetét veszi az U15-ös Európa-bajnokság Horvátország fővárosában, Zágrábban.

Július 16. és 19. között immáron ötödik alkalommal rendezik az U15-ös birkózó Európa-bajnokságot, amelynek – Belgrád, Győr, Krakkó és Szófia után – ezúttal Zágráb ad otthont. A magyar válogatott nagy létszámú csapattal, összesen 31 sportolóval képviselteti magát a kontinensviadalon.

Pupp Viktória (pirosban) tavalyi ötödik helyezése után idén akár jobb szereplésben is bízhat Forrás: UWW
Pupp Viktória (pirosban) tavalyi ötödik helyezése után idén akár jobb szereplésben is bízhat Forrás: UWW
A mieink egy évvel ezelőtt három bronzérmet és hat ötödik helyezést szereztek Bulgáriában, és az akkori keretből többen még idén is a serdülőkorosztályt erősítik. Így például Ritter Sophie, aki tavaly mindössze 13 évesen állhatott fel a dobogó harmadik fokára az Eb-n. A Csepel TC versenyzője ismét jó eséllyel pályázik az éremszerzésre, de már nem az 50, hanem az 54 kilósok mezőnyében. Ugyancsak bízhat a remek szereplésben Pupp Viktória (Dunaújvárosi KSE-KIMBA), aki Szófiában éppen hogy lemaradt a medálról, ötödik lett a 62 kilósok között, és újra ebben a súlycsoportban próbál szerencsét. A kötöttfogású csapatban csak Zsitovoz Petrót találhatjuk a 2021-ben jól teljesítők közül, az ESMTK-KIMBA fiatalja akkor az ötödik helyen végzett. Azonban mostanra ő is feljebb lépett, a 41 helyett a 44 kilósok kategóriájában indul. Szombat délelőtt a lányok küzdelmeivel rajtol a program.

U15-ÖS EURÓPA BAJNOKSÁG, ZÁGRÁB A magyar válogatott programja: Női birkózás: Szombat-vasárnap. 33 kg: Szentpál Vivien (Dél-Zselic SE), 36 kg: Macsári Krisztina (Orosházi SBK), 39 kg: Zsitovoz Mária (ESMTK), 42 kg: Németh Szonja (Pestszentimrei BSE), 46 kg: Köblő Anna (Sziget SC-KIMBA), 50 kg: Czeglédi Emese (FTC), 54 kg: Ritter Sophie (Csepel TC), 58 kg: Balázs Éda (Diósgyőri VTK), 62 kg: Pupp Viktória (Dunaújvárosi KSE-KIMBA), 66 kg: Kollár Alexandra (Dorogi AC-KIMBA). Szabadfogás: Vasárnap-hétfő. 38 kg: Krim Áron (Csepeli BC), 41 kg: Németh Bálint (Bócsai BLSE), 44 kg: Donkó Lehel (Abonyi BC), 48 kg: Bedák Zsolt (UTE), 52 kg: Arszunkajev Ahmad (Vasas SC), 57 kg: Mizsei Bátor (FTC-KIMBA), 62 kg: Fekete Benjamin (Tatabányai SC), 68 kg: Laposa Márk (Újpesti TE), 75 kg: Soliman Youssef (Pécsi EAC-KIMBA), 85 kg: Czakó Zoltán (Kiskunfélegyházi BSE). Kötöttfogás: Hétfő-kedd. 38 kg: Kovács Keve (Egri VSI), 41 kg: Juhász Koppány (Egri VSI), 44 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA), 48 kg: Olasz Bende (ESMTK-KIMBA), 52 kg: Torda Regő (Dorogi AC), 57 kg: Kolompár Imre (Monori SE), 62 kg: Budai Ferenc (Ceglédi VSE), 68 kg: Kovács Barnabás (ESMTK-KIMBA), Scheuring Vilmos (FTC-KIMBA), 75 kg: Jakab Dániel (Érdi Spartacus), 85 kg: Budai András (ESMTK).

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.