UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-07-16 19:45

Ökölvívás: sűrű félév előtt állnak a hazai leányversenyzők

Az idei év első felére sem panaszkodhattak a hazai utánpótláskorú leányversenyzők, hiszen számos ökölvívó-eseményen bizonyíthattak, a java azonban csak a következő hónapok során jön számukra, Európa- és világbajnoksággal megspékelve.

A serdülő, a junior és az ifjúsági korosztály lányversenyzői is sűrű félévet hagytak a hátuk mögött, ráadásul az év legfontosabb megméretései még csak most következnek: Európa-bajnokságokat és vb-t is rendeznek 2022 második felében. A korosztályos bokszolók és a felnőttmezőnyhöz tartozó, márciusban U22-es Eb-második Hámori Luca is gőzerővel készül a folytatásra, amiről női válogatott vezetője, Seres Attila nyilatkozott a hazai szövetségnek.

A juniorkorú lányversenyzők közül öten jelenleg Assisiben méretik meg magukat Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A juniorkorú lányversenyzők közül öten jelenleg Assisiben méretik meg magukat Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
„A hölgyeknél az év második felében mozgalmas időszak várható – kezdi Seres. – Mindegyik korosztálynak lesz fontos versenye, emiatt sűrű felkészülési program vár rájuk, a serdülőktől kezdve a felnőttekig. A nagyoknak két fontos versenye lesz, az októberi Európa-bajnokság, illetve az Universiade. Németországban edzőtáborozik Hámori Luca és Szűcs Szabina júliusban, majd augusztusban a teljes bő keret megkezdi a felkészülést nemzetközi edzőtáborral. Szeptemberben a Szilézia-kupán indulunk, majd Assisiben állomásozunk tíz napot, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. Az Universiadét szeptemberben rendezik, így az ott indulók a Szilézia-kupa után már itthon készülnek. Az ifjúsági korosztályban világbajnokságot rendeznek novemberben. Mivel ebben a korosztályban több tehetséges versenyzőnk is van, így nagyobb létszámmal tervezzük elkezdeni a felkészülést. Az ifi lányok augusztusban itthon kezdik a táborozást, ami kiegészülhet egy román-magyar csapattalálkozóval, majd a szeptemberi Szilézia-kupa a következő állomásunk. Szeptember második felében az ifik legfontosabb versenye a magyar bajnokság lesz, utána már a kijelölt kerettel készülünk tovább. Ha lesz lehetőség Spanyolországban edzőtáborozni a világbajnokság előtt, akkor szeretnénk élni majd a lehetőséggel. A juniorok a szeptemberi Európa-bajnokságra kezdik meg a felkészülést júliusban Assisiban egy Round Robin Tornán, majd augusztusban a szerbiai Nemzetek Kupája jön. Szeptemberben pedig a Szilézia-kupa az utolsó nemzetközi megmérettetés az olaszországi Eb előtt. A serdülőkre is Európa-bajnokság vár augusztusban, amire nagyrészt itthoni edzőtáborral és versenyekkel készülnek a legfiatalabbak. Több felkészülési programunknak még nincs meg a fix időpontja, így folyamatosan vadászunk a közeli nemzetközi lehetőségekre minden korosztályban.” További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.