UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-07-17 19:20

Kézilabda: hétfőtől készül a tizenhat csapatos NB I/B-re a Pick Szeged U21-es csapata

A Pick Szeged hivatalos honlapján írja, hogy a férfi NB I/B-ben szereplő U21-es csapatuk hétfőtől áll munkába, emellett bejelentette az érkezőket és a távozókat is.

Az új szezon nagy kihívást tartogat minden csapatnak, hiszen megszűnt a kétcsoportos NB I/B, így az ősztől kezdve egy csoportban tizenhat csapat küzd egymással. Több olyan együttes is található a mezőnyben, amely komoly első osztályú múlttal bír, a Győr, a Százhalombatta, az Ózd és az idén az NB I-től búcsúzó Eger és Kecskemét is éveket töltött a legjobbak között – olvasható a szegediek honlapján.

A Kárpáti Krisztián vezette szegedi U21-es együttes hétfőn kezdi az alapozást Forrás: pickhandball.hu
A Kárpáti Krisztián vezette szegedi U21-es együttes hétfőn kezdi az alapozást Forrás: pickhandball.hu
A PICK Szeged U21-es gárdájának kerete a korhatár miatt változik: Nagy Tibor kapus az NB I-ben, Dabason folytatja a pályafutását, Szilágyi Benjámin a NEKA csapatában szerepel kölcsönben, Lőrincz Marcell és Csíki Richárd a PLER-ben játszik tovább, míg Kovács Áron az élvonal újoncához, a Budai Farkasokhoz igazolt. Természtesen lesznek új játékosok is: a jobbátlövő Tóth Máté Debrecenből érkezik, a két jobbszélső, Tisza Levente és Szabó Ádám pedig a NEKA-tól kerül kölcsönbe a csapathoz. „Hétfőn munkához lát a csapat, egyelőre foghíjas a keret, hiszen akik az U20-as Eb-n szerepelnek, azok később kapcsolódnak be a felkészülésbe és távol lesznek az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő játékosok is. Az első időszakban a válogatott kötelezettség miatt én is hiányzom mjad, segítőm, Szabó Levente vezeti majd az alapozást” – nyilatkozta a pickhandball.hu-nak az akadémia vezetője, a Pick Szeged U21-es csapatának vezetőedzője, Kárpáti Krisztián. A tizenhat csapatos férfi NB I/B-ben a Tisza-partiakon kívül még két utánpótláscsapat szerepel, a BFKA-Balatonfüred és a BFKA-Veszprém. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.