UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-07-20 08:59

Sakk: két magyar érem az U12-es és U18-as csapat Eb-n

Az U12-es leány sakkválogatott ezüst-, míg az U18-as bronzérmet szerzett a korosztálya Szalonikiben rendezett csapat Európa-bajnokságán.

A görögországi Szalonikiben a hét elején ért véget az U12-es és az U18-as sakkozók csapat Európa-bajnoksága, melyen a magyar lányok mindkét korosztályban a dobogóra állhattak.

Az U12-es és az U18-as lányok is érmet szereztek a csapat Eb-n Forrás: MSSZ
Az U12-es és az U18-as lányok is érmet szereztek a csapat Eb-n Forrás: MSSZ
Magyarországot három csapat képviselte a kontinensviadalon, közülük a legjobban a Galyas Miklós nemzetközi mester által vezetett U12-es leányválogatott teljesített a legjobban. A Molnár Dalma Réka, Bíró Beáta, Kiss Inez összetételű trió holtversenyes elsőként zárt, és végül a másodlagos pontszámításnak köszönhetően szerzett ezüstérmet a lengyelek mögött. A lányok három győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel végeztek a második helyen. Ugyanúgy remekül teljesítettek az U18-as lányok, akik Demeter Dorina, Juhász Judit, Sulyok Eszter összeállításban bronzéremnek örülhettek. A magyar csapatból Demeter Dorina volt a legtöbbször érdekelt, aki hat partijából 4 pontot hozott a válogatottnak. Az Eb-t a románok nyerték. Az U18-as fiúk is végig közel jártak az éremhez, ám nekik meg kellett elégedniük a hatodik hellyel. Borhy Marcell, Juhász Ágoston, Palczert Mátyás és Pásztor Balázs igen erős mezőnyben állt helyt, Juhász Ágoston a hét találkozójából csupán egyet veszített el, és az 5 megszerzett pontjával a csapat legeredményesebb játékosa lett. Ebben a kategóriában is a lengyelekhez került az Eb-trófea. „A kisebbek eredménye igazán biztató, játékuk azt mutatja, hogy hasonlóan szép eredményeket várhatunk tőlük a jövőben. Az U18-as lányoknál éles küzdelem folyt az utolsó pillanatokig az érmekért, abszolút siker a bronz. Ezen az Eb-n beigazolódott, hogy van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben, és van remény a legjobbak közé kerülni. A jövő évi cél az aranyérem mindegyik csoportban” – mondta az Eb végén a hazai szövetségnek Gonda László utánpótlás szövetségi kapitány. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.