UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-07-22 11:58

Sakk: Pásti Áron veretlenül lett U16-os rapid Európa-bajnok

Nagyszerű magyar szereplés a Szalonikiben rendezett korosztályos rapid sakk Eb-n: Pásti Áron az U16-osok között veretlenül nyert aranyérmet, míg az U18-as mezőnyben Borhy Marcell a második, Sulyok Eszter pedig a harmadik helyen végzett.

Több magyar fiatal is nagyszerűen teljesített a görögországi Szalonikiben rendezett korosztályos rapid sakk Európa-bajnokságon, közülük emelkedik ki az U16-os mezőnyben veretlenül az élen záró Pásti Áron.

A magyar érmesek: Sulyok Eszter, Pásti Áron és Borhy Marcell Forrás: Magyar Sakkszövetség
A magyar érmesek: Sulyok Eszter, Pásti Áron és Borhy Marcell Forrás: Magyar Sakkszövetség
A 15 éves ígéret a kilenc partijából hatot megnyert és hármat döntetlenre hozott, így egy teljes ponttal megelőzve a többieket megérdemelten szerzett aranyérmet. Dr. Palczert Miklós a hazai szövetség honlapján megjelent helyszíni beszámolójában úgy fogalmazott, hogy:  „Áron a sikerének kulcsát abban látta, hogy a címviselők ellen a kölcsönös időzavarokban jó támadóterveket talált, és az ukrán rivális felett aratott győzelmére a legbüszkébb.” Az U18-as fiúk között Borhy Marcell remekelt, aki a bajnokéval azonos pontszámmal ezüstérmet érdemelt ki. Borhy a második játéknap elején mentett két partiját tekinti a fordulópontnak, és az utolsó meccsen elért győzelmét szakmailag is igazán sokra tartja. Az U18-as lányok mezőnyében Sulyok Eszternek a második napon javult jelentősen a formája, így bronzéremnek örülhetett, míg az U14-es leányversenyben Balázs Sztella is végig közel állt a dobogós helyezéshez, ám végül az így is előkelő ötödikként zárt. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.