UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-07-24 14:46

Strandröplabda: két magyar aranyérem a hartbergi korosztályos MEVZA-tornán

Veress Ákos és Borbély Boldizsár, illetve Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia párosa is aranyérmet szerzett az U18-asok versenyében a hartbergi korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán.

A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint az U18-as lányok között a korosztályos magyar bajnok Bútor Anna és Kristóf Dóra (Gödöllői RC), illetve Honti-Majoros Chiara (Strandsport SE) és Kun Stefánia (SRSE) egyaránt veretlenül nyerte csoportját pénteken, majd a negyeddöntőt és az elődöntőt is sikerrel vette, így végül házidöntőt vívhattak az ausztriai Hartbergben rendezett korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán.

Balról: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara, míg a háttérben az edzők Forrás: MRSZ
Balról: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Kun Stefánia és Honti-Majoros Chiara, míg a háttérben az edzők Forrás: MRSZ
A két magyar finalista azért is nagy szó, mert eddig a lányok mezőnyében a mieinknek soha nem sikerült aranyérmet szerezni  MEVZA-tornán. (Korábban Gubik Hannának és Puskás Sárának, illetve Vasvári Zsófinak és Vecsey Fanninak volt már ezüstérme, a dobogó tetejére azonban most állhatott fel először két magyar lány.) Ez végül a Honti-Majoros, Kun kettősnek sikerült, amely két játszmában győzte le a gödöllői rivális duót. Ugyanebben a korosztályban Uhlmann Fanni és Pap Zorka (Beach Sport) a hetedik, illetve a még U16-os korosztályú másik Pap testvér, Lili és Solti Fanni (Beach Sport) pedig a kilencedik helyen zárt. Az U18-as fiúk versenyében az idei ob két döntőse lépett homokra. Az ott aranyérmes Veress Ákos és Borbély Boldizsár (SRSE) most sem adta ennél alább: a csoportjukban cseh és osztrák párost győztek le, majd a negyeddöntőben szlovénok, a fináléba kerülésért pedig a honfitársaik, Niemeier Lukas és Tari Bence (SRSE) következtek, míg az aranyéremért az osztrákok harmadik csapatát múlták felül. A másik magyar párosnak jóval kalandosabb útja volt, hiszen ők ugyan előbb legyőzték a későbbi ezüstérmes osztrákokat, de aztán kikaptak egy cseh kettőstől. A keresztjátékban az osztrák kettes csapat, a negyeddöntőben a horvát egység sem okozott problémát, viszont a Veress, Borbély elleni vesztes elődöntő után a bronzmeccset is elbukták – a már a csoportban is őket legyőző – cseh kettes csapat ellen. Akadt még egy újabb negyedik helye a mieinknek szombaton: az U16-os lányok között Németh Zina (UTE) és Stréli Tamara (SRSE) svájci és cseh ellenfelét legyőzve nyerte meg csoportját, s a négy közé kerülésért éppen a másik magyar párost, Breuer Mirtill (Gödöllői RC) és Matkovits Alma (Beach Sport) ellen diadalmaskodtak. Ott viszont már kikaptak a korábban legyőzött svájciaktól, a bronzmeccsen pedig az osztrákoktól. A másik magyar páros végül a hetedik helyen zárt. Ebben a korosztályban a fiúk viadalán nem ment ilyen jól: Mihalovits Pál és Pál Kedves Patrik (Pénzügyőr) a kilencedik, Dóczi András és Frányó Zalán (SRSE) pedig a tizenegyedik helyen végzett. Az U20-asok csak szombaton kezdték a küzdelmeket, ahol Frányó Csanád és Éliás Balázs (SRSE) osztrák és svájci riválisaitól is kikaptak csoportjukban, így a nyolc közé kerülésért egy másik osztrák párossal kell majd megvívniuk vasárnap. A lányoknál Sótonyi Lili és Takács Viktória (UTE) ugyancsak két vereséggel kezdett: ők cseh és osztrák ellenfelükkel szemben maradtak alul csoportjukban, s a keresztjátékban szlovén páros ellen harcolhatják ki a nyolc közé kerülést. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.