UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-07-26 10:53

EYOF 2022: Elekes Tamara folytatta a magyar vegyesúszók pazar nyári sorozatát

Már az első napon megszületett az első magyar arany Besztercebányán: Elekes Tamara az utolsó pillanatban, beugróként indulhatott 400 m vegyesen, ennek ellenére magabiztosan győzött.

Nem csupán a magyar küldöttség, hanem a teljes viadal első aranyérmét nyerte meg a BVSC-Zugló 14 éves versenyzője, amikor célba csapott a 400 m vegyes hétfő esti döntőjében. Elekes Tamara a táv első felén a brit Phoebe Cooperrel csatázott, a végén viszont már izgulni sem kellett az elsőségéért.

Elekes Tamara már a negyedik vegyesérmet nyert a nyári korosztályos versenyeken Fotó: Szalmás Péter/Magyarock
Elekes Tamara már a negyedik vegyesérmet nyert a nyári korosztályos versenyeken Fotó: Szalmás Péter/Magyarock
Több, mint két másodpercet vert még a második helyezettre is, ami tekintve azt, hogy beugró volt – hiszen alapvetően a versenyt koronavírus-fertőzés miatt kihagyó ifjúsági Eb-bronzérmes Jackl Vivien lett volna a szám legnagyobb esélyese –, még nagyobb bravúrnak számít. „Csak az utolsó pillanatban, egy cserét követően dőlt el, hogy indulhatok, így nem is számítottam arra, hogy nyerni tudokkezdte a magyarock.hu-nak a Elekes, aki az Európai Olimpiai Bizottság elnökétől, Szpirosz Capralosztól vette át a díjat. – Csak élvezni szerettem volna az úszást, szerencsére ez sikerült.” A hétfői siker után érdemes megjegyezni, hogy milyen pazar nyara van a hazai vegyesúszó-utánpótlásnak: a bukaresti ifjúsági Eb-n Bujdosó Zsombor 400-on, Ábrahám Minna 200-on lett ezüstérmes, Jackl harmadik helyét pedig már említettük. Erre tett rá még egy lapáttal Elekes, és persze a hátralévő öt versenynapon még jöhetnek a többiek – nem csak vegyesben. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.