UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-07-26 17:10

Öttusa: szépen helytálltak a magyar juniorok a felnőtt-vb váltóversenyében

Az öttusázók kairói felnőtt-világbajnokságának első versenynapjain két magyar junior is dicséretesen helytállt: a 21 éves Gyurka Márk Manó Regős Gergellyel a nyolcadik, a 20 esztendős Erdős Rita Alekszejev Tamarával a tizedik lett váltóban.

A váltók küzdelmeivel kezdődött meg az öttusázók felnőtt-világbajnoksága Kairóban, és mindkét magyar egységnek volt egy juniorkorú tagja.

Gyurka Márk Manó és Regős Gergely Forrás: MÖSZ
Gyurka Márk Manó és Regős Gergely Forrás: MÖSZ
A hazai szövetség beszámolója szerint a világbajnokság első napján a 21 éves Gyurka Márk Manó és Regős Gergely alkotta férfi váltó a 8. helyen zárta a versenyt. A magyar páros 22 nyert asszóval hagyta el a pástot a rangsoroló vívást követően, mellyel a 6. legjobb összeállítású duónak bizonyultak. Ezután következett a lovaglás, ahol mindössze 1 verőhibával teljesítették a pályát. A bónusz páston sajnos nem sikerült plusz pontot gyűjteniük a fiúknak, így gyorsan futottak is tovább az uszodába, ahol 1:55.28-as idővel csaptak a célba. A befejező kombinált számot 3 tusa után a 10. helyről kezdhették meg a mieink, és mivel az 5. legjobb idővel fejezték be a záróakkordot, így összesítésben két helyet javítva a 8. helyen értek a célba.
Alekszejev Tamara és Erdős Rita Forrás: MÖSZ
Alekszejev Tamara és Erdős Rita Forrás: MÖSZ
A világbajnokság második napján rendezték a női váltók versenyét, ahol az Alekszejev Tamara és a 20 éves Erdős Rita összeállítású párosért szurkolhattunk. A lányok 11 nyert asszóval zártak a páston, majd a bónusz körben 1 tust szúrva plusz pontokat szereztek. A lovaglásban sajnos nem sikerült pontot szerezniük, így ez megnehezítette számukra a verseny további küzdelmeit. Az uszodában 2:15.84-es idővel csaptak célba, így az utolsó tusának a 10. helyről vághattak neki. A kombiban a 3. legjobb idővel értek célba, de sajnos ezzel sem tudtak pozíciót javítani, így a női váltó a 10. helyen zárta a versenyt. A lányok a végsőkig küzdöttek, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az utolsó számban nyújtott teljesítményben összesen két nemzet tudott felülkerekedni rajtuk. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.