UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-07-29 19:20

Labdarúgás: kik lehetnek az U21-es válogatott jövőbeni kulcsjátékosai?

Elbúcsúztak az utánpótláséveiktől a 2000-es és 2001-es születésű labdarúgók, az U21-es válogatott azonban a jövőben sem marad tapasztalt játékosok nélkül, akik már a felnőttfutballban is letették a névjegyüket.

Fontos állomáshoz érkeztek a karrierjükben az idén nyáron a 2000-es és a 2001-es születésű labdarúgók, hiszen az évfolyamváltás miatt el kellett köszönniük az utánpótlásévektől. Az U21-es válogatott tagjainak nagyjából fele a június első hetében rendezett Eb-selejtezőkön játszotta az utolsó korosztályos mérkőzéseit, így Gera Zoltán szövetségi edző a jövőben már csak a 2002-es és annál fiatalabb spílerek közül válogathat a keret kijelölése során.

Németh András Fotó: Mura László
Németh András Fotó: Mura László
A legidősebb utánpótlás-válogatott azonban a későbbiekben sem lesz híján a tapasztalt labdarúgóknak: az immár több mint hat éve Belgiumban légióskodó, jelenleg a Genk első csapatában játszó Németh András a magyar együttes legeredményesebb játékosa volt az őszi-tavaszi Eb-selejtezősorozatban, sokan pedig már az A-válogatottba követelik, lehetséges Szalai Ádám-utódként. Az csak később dől el, hogy a nagyok között is megállja-e a helyét a támadó, klubjában azonban a felnőttek között sem jön zavarba, amit a góljai is bizonyítanak. Az U21-es együttesnek mindenesetre a jövőben is komoly erőssége lehet a csatár. A szintén 20 éves Horváth Krisztofer is tagja lehet a korosztályos válogatottnak: a támadó a legutóbbi évadban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tagjaként bizonyította, hogy remek képességekkel rendelkezik. Vissza is hívta kölcsönből a Torino, az A-csapatban pedig már két nyári felkészülési meccsen is betalált.
Baráth Péter Forrás: DVSC
Baráth Péter Forrás: DVSC
A középpályán a 2021-2022-es NB I-es kiírás felfedezettje, Baráth Péter söprögethet a jövőben is: az utánpótláskorú játékosok közül ő játszotta a legtöbbet az élvonalban, teljesítményére pedig nem csak az U21-es, hanem az A-válogatottnál is felfigyeltek, amit Marco Rossi meghívója is bizonyít. Csapattársára, a többéves ausztriai légióskodásból hazatérő Major Sámuelre is számíthatnak a legidősebb korosztályos válogatottnál, mint ahogy a Vasas alapembereként NB II-es bajnoki címet nyerő hátvéd, Iyinbor Patrick és a Puskás Akadémia színeiben a hétközi Európa-konferencialiga selejtezőjében a Vitória Guimaraes ellen kezdőként pályára lépő Komáromi György is a 2002-es születésű fiatalok csoportját képviseli. A kapuban sem várható óriási változás: a West Ham United U23-as gárdájának labdarúgója, egyúttal a legutóbbi Eb-selejtezők elsőszámú hálóőre, Hegyi Krisztián még mindig csak 19 éves, így nagy valószínűséggel a következőkben is ő igyekszik meggátolni az ellenfél játékosait a gólszerzésben. Azonban nem csak az említett évfolyamból kerülhetnek ki az U21-es válogatott játékosai. Vancsa Zalán 2004-esként kapott idén meghívót Gera Zoltántól, a felnőttcsapattól érkező invitáció miatt viszont a fiatalok helyett a nagyok olaszok elleni Nemzetek Ligája-meccsén debütálhatott az immár a belga Lommellel készülő fiatal. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.