UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-07-30 18:43

Birkózás: Arsunkaev Musza döntős a római U17-es vb-n

A Vasas szabadfogású birkózója, Arsunkaev Musza három győzelemmel bejutott a vasárnapi esti döntőbe a 92 kilósok súlycsoportjában a római U17-es világbajnokságon.

Varga Márton (60 kg; GYAC-KIMBA) visszalépésével a szabadfogásúak második versenynapján csupán egyetlen magyar birkózó, Arsunkaev Musza (92 kg) szereplését figyelhettük az olasz fővárosban zajló U17-es világbajnokságon.

Arsunkaev Musza (zöldben) bejutott a döntőbe a római U17-es vb-n Forrás: UWW / MBSZ
Arsunkaev Musza (zöldben) bejutott a döntőbe a római U17-es vb-n Forrás: UWW / MBSZ
A Vasas SC korosztályos Eb-ezüstérmes tehetsége remek formában kezdett a legjobb 16 között, meggyőző sikerrel rajtolt az örmény Hovanniszjan ellen. Majd a litván Barsamyan ellen hasonlóan elánnal folytatta: bár az ellenfél szerzett vezetést (0–2), ezután Arsunkaev 6–2-re fordított, végül pedig kétvállra fektette a litvánt. Így jöhetett az elődöntő az iráni Alizade Malafével szemben. A második menet elején a magyar fiú már 4–0-ás előnyben volt, ám az ázsiai 53 másodperccel a vége előtt kiegyenlített (4–4), amely viszont már neki kedvezett. Arsunkaev a legvégén egy utolsó másodperces mögékerüléssel kiharcolta a győzelmet, és bejutott a döntőbe. A vasárnap esti fináléban a kadét vb-bronzérmes kazah Kuruglijev vár rá.

SZABADFOGÁS: Hatodik versenynap (szombat), délutáni program: Nyolcaddöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Varuzsan Hovanniszjan (örmény) 10–1 Negyeddöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Armanis Barsamyan (litván) tus 6–2-nél Elődöntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Erfan Alizade Malafe (iráni) 7–4 Hetedik versenynap (vasárnap este), helyosztók: Döntő: 92 kg: Arsunkaev Musza–Kamil Kuruglijev (kazah)

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.