UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-07-30 14:19

Vívás: Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca még nehezen hiszi el, hogy világbajnok lett

A juniorként a női kardcsapattal felnőtt-világbajnokságot nyert Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca még egy héttel a siker után is nehezen fogja fel a Kairóban történteket.

A női kardvívás több mint két évtizedes történetének első világbajnoki aranyérmét szerezte meg július 23-án, Kairóban az egyaránt 19 éves Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca Katona Renátával, valamint Pusztai Lizával alkotott, Gárdos Gábor vezette csapata.

Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca még nehezen hiszi el, hogy világbajnok lett Forrás: hunfencing.hu
Battai Sugár Katinka és Szűcs Luca még nehezen hiszi el, hogy világbajnok lett Forrás: hunfencing.hu
Ezzel kilenc év után, a férfi párbajtőrcsapat budapesti győzelmét követően nyert ismét csapatban vb-aranyat a magyar vívósport – minden idők egyik legfiatalabb átlagéletkorú együttesével. A lányok egy hét után a hazai szövetség honlapjának nyilatkoztak arról, miként élték meg az elmúlt napokban a sikert. „Egyáltalán nem tudatosult bennem az, hogy felnőttvilágbajnok lettem, kicsit még felfoghatatlan a számomra, ami történt – kezdte a még egy évig juniorkorú Battai Sugár Katinka. – Amióta hazajöttem, ingázom mindenfelé, szerepelt a programomban televíziós interjú a Balatonon, rádiós beszélgetés Budapesten, illetve városomban, Debrecenben, már túlvagyok mindenféle média megjelenésen… Csak kapkodom a fejem, erre azért nem gondoltam. Az augusztus a pihenésé lesz, hamarosan Görögországba utazunk a családommal. Szeptemberben pedig folytatódhat a munka!” „A héten az egyik napon a lányokkal együtt voltunk egy rádiófelvételen, és egységesen megállapodtunk abban, hogy továbbra is felfoghatatlan számunkra az, ami történt – mondta a korosztályos éveitől búcsúzó Szűcs Luca. – Ahányszor csak visszagondolok arra napra, hihetetlen érzések ragadnak el, igazából nem is tudom hová tenni egyelőre azt, hogy felnőtt világbajnok lettem nem egészen húsz évesen. Most éppen Barcelonába készülök a barátnőmmel néhány napra. Pihenés, séta, evés-ivás lesz a program. Jól jön a pihenés, de tudom, hogy szeptemberben már várni fogom a folytatást.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.