UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-07-31 18:16

Evezés: befejeződött az U19-es versenyzők olaszországi világbajnoksága

Vasárnap délután a fiatalabbak is befejezték a versenyzést az U23-as és az U19-es korosztály számára rendezett varesei világbajnokságon; a magyar csapat legjobb eredményét a fiú kormányos négyes érte el, amely az ötödik helyet szerezte meg.

Az U23-asok után vasárnap délután az U19-es evezősök is befejezték a szereplést a kombinált utánpótlás világbajnokságon, aminek az olaszországi Varese adott otthont. A magyar indulókat tekintve a fiatalabbaknál kevesebb egység, ám több versenyző ült hajóba, a szereplésük azonban abban a tekintetben az idősebbekhez képest hasonlóan alakult, hogy az ifiknél is az összeállítások felének sikerült az A-döntőbe, tehát a legjobb hat közé bejutnia.

A fiú kormányos négyes érte el a legjobb magyar eredményt a varesei ifi Eb-n Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A fiú kormányos négyes érte el a legjobb magyar eredményt a varesei ifi Eb-n Forrás: Magyar Evezős Szövetség
A Lőrincz Attila utánpótlás szövetségi kapitány által vezetett fiatalok közül a legelőkelőbb helyen a fiú kormányos négyes végzett, amely az A-döntőben egyedül a németek összeállítását tudta maga mögé utasítani. A leány egypárevezősök mezőnyében is szurkolhattunk magyar versenyzőnek a legjobbak fináléjában, ám Pádár Luca nem tudott beleszólni a dobogóért folyó harcba, a hatodik pozícióban siklott át a célvonalon. A másik két magyar hajó egyaránt a B-döntőben mérethette meg magát: a fiúk kormányos nélküli négyese magabiztosan nyerte meg a futamot, míg a lányok kormányos nyolcasa (amiben két serdülőkorú evezős is helyet kapott) összesítésben a 10. helyen fejezte be a korosztályos világversenyt.

A magyar evezősök eredményei az olaszországi U19-es világbajnokságon: Fiú kormányos négyes: Dedeyan Narek Szevak, Zudor Marcell, Geszti Attila, Boros Olivér, korm.: Majoros Nóra – 5. hely Leány egypár: Pádár Luca – 6. hely Fiú kormányos nélküli négyes: Kalmár Áron, Pálmai Ágoston, Kunstar Simon, Csizmadia Ádám – 7. hely Leány kormányos nyolcas: Sándor Zsófia, Bencsics Hella, Nagy Zsófia, Skobrák Borbála, Balázs Szonja, Angyal Zsófia, Schrieber Anna, Csányi Petra, korm.: Ficsor Noémi – 10. hely

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.