UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-07-31 19:58

Vízilabda: Belgrádban szerepel világbajnokságon az U18-as leányválogatott

Az U18-as leány vízilabda-válogatott hétfőn a törökök ellen kezdi meg szereplését a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Hétfő délelőtt a törökök ellen kezdi meg szereplését a magyar U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Belgrádban szerepel világbajnokságon az U18-as leányválogatott Forrás: MVLSZ
Belgrádban szerepel világbajnokságon az U18-as leányválogatott Forrás: MVLSZ
A Benczur Márton által irányított együttes az A jelű csoportban kapott helyet, és a törökök mellett az olaszokkal, valamint a kazahokkal mérkőzik meg a négyesében. A csapat egy héttel ezelőtt a görögországi Pythia-kupán kiérdemelt harmadik hellyel hangolt a fő megméretésre, a következő napokban pedig Budapesten készült az Egyesült Államok U18-as válogatottja ellen. Az összeszokottságra várhatóan nem lesz panasz Szerbiában, hiszen tíz UVSE-játékos kapott helyet a keretben, melyben nem mellesleg tizenketten ott vannak a netanyai U19-es Európa-bajnokságon nemrégiben ezüstérmet nyert gárdából – egyedül a kapus Torma Luca nem járt Izraelben. A felkészülésről és a várakozásokról Benczur Márton beszélt a hazai szövetségnek:

Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC). Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros) U18-as leány világbajnokság, Belgrád: A-csoport: Olaszország, Kazahsztán, Magyarország, Törökország B-csoport: Görögország, Üzbegisztán, Japán, Egyesült Államok C-csoport: Ausztrália, Dél-Afrikai Köztársaság, Kanada, Hollandia D-csoport: Spanyolország, Szerbia, Horvátország, Új-Zéland A magyar csapat csoportmérkőzései: Augusztus 1., 10:30: Törökország-Magyarország Augusztus 2., 17:30: Kazahsztán-Magyarország Augusztus 3., 13:30: Magyarország-Olaszország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.